søndag den 18. december 2011

Hasselnødde- og mandeltoppe

Der bliver produceret julekonfekt i temmelig rå mængder hos os ... mange er klassikere, da en del af julen jo er tradition og glæden ved at spise det, som man plejer.

Der er selvfølgelig lavet marcipankonfekt - Summerbird marcipan dyppet i mørk Manjari chokolade fra Valrhona og drys af frysetørrede hindbær. EN HIMMERIGSMUNDFULD!! De frysetørrede hindbær er et hit - jeg er helt vild med at bruge det som drys. Og sammen med den let syrlige Manjari chokolade og søde marcipan, er det bare et helt perfekt stykke konfekt..

Derudover har jeg lavet små marcipanbrød med nougatkerne, A-lakridser .. af flere omgange, P-tærter, mandler dyppet i chokolade med lakridspulverdrys (en god måde at bruge en rest smeltet chokolade på, karameller og Madam Mangors vanillekranse.

Der bliver dog også eksperimenteret med lidt nye opskrifter, som måske ender som klassikere de næste år.

Disse hasselnøddetoppe er nye på repertoiret. Man kan lege med smag og sammensætning ved at bruge forskellige typer nødder: hasselnødder, mandler, cashewnødder .. og ved at bruge mørk, lys, hvid chokolade til overtræk, og pynten kan varieres med forskellige frysetørrede bær, et drys kakao, kandiserede violer osv.

Jeg har lavet mandelvariationen, som var super lækker. Og på et konfektkursus, som jeg holdt i LOF sidste weekend, lavede kursisterne hasselnøddetoppe, som absolut også var skønne. Hasselnøddesmagen er mere kraftig end ved brug af mandler, men det er bare at gå igang og forsøge sig. Lækkert konfekt og super nemt.

Opskriften er fra Pia Krøyers Konfektbogen.

Hasselnøddetoppe med frysetørrede hindbær
250 g grofthakkede hasselnødder, mandler eller andre nødder
110 g smør
250 g rørsukker
2,5 spsk honning
250 g mørk chokolade

Frysetørrede hindbær 

Smelt ca 30 g smør på en pande og rist de grofthakkede nødder i smørret, til de er gyldne. Tag panden af varmen. Smelt nu sukker med honning til massen bobler – pas på, at massen ikke branker. Tilsæt resten af smørret. Kog blandingen godt igennem. Vend nødderne i og sæt små toppe på bagepapir med en ske. 
Stil toppene i køleskab til de er helt afkølet.
Temperer chokolade og hæld en skefuld ovenpå hver top. Drys med lidt frysetørret hindbær.

Tip: 
Prøv med mørk farin, muscovadosukker, tilsæt marven fra ½ vanillestang.
Sæt små toppe med en theske - det er lækkert med en lille delikatbid i stedet for en alt for stor.

10 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det der bestillingsfelt, der bør være i bunden af dette indlæg, virker ikke - det må du lige have rettet ;-) ;-)

*nammenam*

Annette sagde ...

Uhm.... hvor ser det altså bare lækkert ud ! Tror også jeg skal have fat i de frysetørrede hindbær.... hvor køber du dem henne ?

Hanne K's verden sagde ...

@Piske ... MØG, troede ellers at det virkede .. det retter jeg straks ;o)

Hanne K's verden sagde ...

@Annette - Tak, de er ret mums. Jeg har købt mine hos Specialkøbmanden. Vi har en Kop og Kande i Viborg, som forhandler deres varer, så måske du også har en forhandler i din egen by, så du slipper for at betale fragt.

Annette sagde ...

Er det generelt at Kop & Kande forhandler deres produkter og hvordan fungerer det i praksis ? Bestiller du hos specialkøbmanden og afhenter varerne hos Kop & Kande ? Det ville da være kanon at slippe for fragten ;-)

Hanne K's verden sagde ...

@Annette, jeg ved ikke, om det er noget alle Kop og Kandebutikker har. De forhandler et udsnit af deres varer, som man hele tiden kan købe. Og der er også mulighed for bestille de ting, som de ikke lige har.

Kavitha sagde ...

Nøj Hanne..hvor ser det lækkert ud. Du bliver nødt til at have en bestilling felt nedenunder.

Har du ikke brug for en test person? :)

Annette sagde ...

Tak for hjælpen, Hanne ! Jeg har nu fundet ud af, at Kop & Kande her i byen også har dem og skal hente nogle i morgen :-)

Hanne K's verden sagde ...

@Kavi, Må jeg overveje. Du skulle ha' været forbi i løbet af ugen .. vi har dagligt guffet herinde ;o) (og vi savner dig altså også .. bare en lille bitte smule ;o))

Hanne K's verden sagde ...

@Annette - super. Glædelig jul til dig!