lørdag den 18. december 2010

Hjemmelavede p-tærter

Da jeg så Julpiskeren's opskrift på p-tærter, var det et skønt syn for mine øjne. Jeg havde helt glemt dem ... eller nærmere fortrængt dem. For de p-tærter, man i dag kan købe, er så forfærdelige ... vekaoovertrukne sukker-gummi-p-tærter-wannabees ....  Så jeg siger tak for at få genopfrisket hukommelsen og igen at smage en ordentlig p-tærte. Og jeg kan love jer, at de er gode. 

Jeg byttede jordnødderne ud med cashewnødder, da jeg er helt vild med dem. Tilføjede marven fra ½ fed vanillestang i stedet for vanillesukker. 

200 g mørk chokolade (jeg brugte en med 55% kakaoindhold)
½ stang vanille
100 g cashewnødder (usaltede)
75 g skumfiduser
Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Når al chokoladen er ved at være smeltet, tag skålen væk fra vandbadet, rør til det hele er smeltet. Rør vanillekornene i chokoladen.
Imens chokoladen smelter, hakkes nødderne meget groft og skumfiduserne hakkes/klippes i små stykker. Jeg synes, at det var nemmest med en stor tung kokkekniv.
Skumfiduser og nødder blandes i en varm skål (jeg varmede en glasskål i mikroovnen) Hæld herefter chokoladen over og bland det hele godt.

Sæt nu på bagepapir små klatter af blandingen. I min anden portion lavede jeg små p-tærter, der blev 26. De passer lige til en god mundfuld.

Sæt tærterne koldt til de er stivnet og opbevar køligt i en lufttæt boks. 

Note: De smager som p-tærter skal smage!! Og det svage strejf af vanille er lækkert, lækkert!
 

 

 

8 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Tænkte af en eller anden grund, at det nok var noget for dig ;-)

Spændende med cashewnødderne!

Hanne K's verden sagde ...

@Piske ... haha, ja der tænkte du helt ret. Dem kan jeg godt blive forfalden til, men hvem kan ikke det ;)
Jeg synes nogle gange, at jordnødder kan have sådan en lidt bitter smag, som jeg ikke er så vild med... måske fordi de tit er lidt harske? .... ved det ikke. Men cashew er en dejlig mild nød.
Ha' en skøn søndag!

Unknown sagde ...

Ihh, hvor godt. Nu er de både lavet med mørk chokolade og med cashew nødder.Det var også en god ide med cashewnødder. Så må jeg altså se at få lavet dem med hvidchokolade, så er vi vist nået hele vejen rundt.

:-)

God Søndag

Hanne K's verden sagde ...

@Det lille køkken, det kan godt gå hen og blive et stort hjemmelavet-slik-hit!! Og så er det bare så herligt nemt :)
Også god søndag til dig!!

Mad skal der til sagde ...

De blev også gode med skyllet saltede peanuts hihihihi

Hyggehygge
Marianne

Anne sagde ...

Hjemmelavede P-tærter, der lyder godt. Havde jeg ikke brugt det meste af dagen i går på at lave konfekt, kunne det nok have fristet. Men så må det bliver en anden gang. Det kan sikkert også spises hele året!

Hanne K's verden sagde ...

@Marianne ... nød lærer nøgen kvinde at spinde ;)

Hanne K's verden sagde ...

@Anne - jeg garanterer, P-tærter kan spises året rundt!!