torsdag den 18. februar 2010

Valentine ... en god undskyldning...
Så gik der igen rigtigt længe med ikke at blogge. Det betyder dog ikke, at vi ikke har fået mad her hos os ;o) Det er blevet til nogle gengangere. Når jeg har de her lidt travle uger, så må der laves noget mad, som bare kører på rygraden.

I lørdags fik vi en lille for-tidlig-Valentines middag. Egentligt går vi ikke op i det, men man kan jo altid bruge den dag, som en mulighed for lidt god mad.

Dog var jeg ikke så idérig, så det blev til en slags 80’er middag. Rejer i avocado, et par kalvebøffer med spicy flødekartofler, salat og den sikre æblepie.

Dressing til rejerne
cremefraiche
paprika
cayennepeber
citronsaft
dild
ketchup
salt
peber
et nip sukker
Bland og smag til ... Så er det bare at servere til halve avocadoer og gode rejer.
Spicy flødekartofler
Kartofler i skiver
paprika
hvidløg
salt
peber
fløde
Kartofler skives og lægges lagvis - imellem kartoffellagene drysses godt med paprika, hvidløg, salt og peber. Jeg hælder også løbende fløde på, når jeg laver flødekartofler.
Vær rundhåndet med krydderierne - flødekartofler skal saltes godt og godt med paprika giver et godt kick.
Bages ved 200 grader 1-1½ time - efter min smag skal flødekartofler være virkeligt møre. Serveres til bøffer, lam eller hvad man ellers kunne føle for.
Dessert
Den sikre æblepie ses her. Denne gang krydrede jeg ekstra med lidt æblesirup .. giver en skøn sødme til de ret sure Belle de boskoop æbler. I det hele taget er den æblesirup bare fantastisk. Så glæder mig til igen til sensommer at lave en ny portion. Jeg har dog stadig en enkelt flaske tilbage, så der er stadig mulighed for vanilieis med æblesirup, græsk yoghurt med müsli og sirup ... og hvad jeg nu ellers kan finde på.

4 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
Det ser da bare hyggeligt og lækkert ud!
Knus
Vibeke

Piskeriset sagde ...

Pjat med dig - 80'ermad er da hyggeligt :-)

Og sådan en gang æblesirup er helt sikkert et hit. Jeg tror også, jeg må lave noget mere til efteråret, for det smager skønt!

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke
Det var hyggeligt ... og smagte dejligt.
Knus Hanne

Hanne's verden sagde ...

Piskeris
;o) Rigtigt hyggeligt!
Ja, den æblesirup er skøn. Tror, at jeg skal eksperimentere med nogle flere slags sirup til sommer.