mandag den 8. februar 2010

Smagfuld kødsauce

Der skulle forsøges med lidt andre krydderier end de sædvanlige: oregano, timian og basilikum… dog stadig i den italienske genre. Det virkede rigtigt godt med krydderierne: Merian, salvie og basilikum, derudover havde jeg en rest fra noget lam, som vi på et tidspunkt fik røget – en traditionel kødsauce, men med et lille tvist. Jeg er helt vild med salvie og merian for tiden...

Det er på slump, når jeg laver en kødsauce som denne – det vigtige er at smage sig frem. Derfor er det cirka mål.

Det andet, som er vigtigt er lade gryden småsimre mindst 1 time – det fremhæver smagen og ændrer strukturen i kødet.

olivenolie
2 bananskalotteløg
1 gulerødder
7 tynde skiver røget lam, lufttørret skinke eller bacon
1 rød chili
500 g magert oksefars
2 fed hvidløg
ca 2 tsk merian
1 tsk basilikum
½ tsk salvie
½ tsk st. chili
et skvæt rødvin
1 dåse cherrytomater
et nip sukker
salt, friskkværnet peber
et skvæt balsamicoeddike
et skvæt ketchup
vand

Linguine eller spaghetti
Parmesan, Prima Donna

Svits løg, gulerødder og røget lam/skinke i olien. Når løgene er klare tilsættes kødet og dette brunes med. Knust hvidløg, merian, basilikum, salvie og chili svitses med et minutstid, hvor efter rødvin, tomater,sukker, peber, balsamico, ketchup og vand tilsættes.

Lad simre minimum 1 time og gerne længere. Pas på med at tilføje for meget vand, hold hellere øje og spæd lidt til. Det skal være en ret tyktflydende sauce.

Server med Linguine eller spaghetti og gerne med et drys frisk høvlet parmesan eller Prima Donna.

4 kommentarer:

Tina Liel sagde ...

Hvor lækkert! Det er rigtigt man er tit tilbøjelig til at lave den samme og samme kødsovs men den her er lidt anderledes. En god weekend til dig. KNUS

Hanne's verden sagde ...

Hej Tina

Ja, det er bare super lækket med kødsauce og pasta. Kunne godt lige sætte en portion til livs nu.

Rigtig god weekend til dig også.

Knus Hanne

Hans sagde ...

Ser bare super godt ud. Den ryger direkte på middags bordet i aften :-)

Hanne K's verden sagde ...

@Hans - håber, at det smagte jer!