Mexiburger
Efter et fantastisk weekend-vildtophold på Schackenborg Slotskro (indlæg om dette kommer senere), havde vi lyst til noget rustikt, stærkt, fastfood-agtigt.
Overskud til selv at bage boller, var der ikke, så de blev nogle købte.
Men fyldet er hjemmegjort og godt smagt til med mexicansk chili, røget chipotle chili, spidskommen og andet godt. En dejlig hvidløgs-/avocadocreme og lidt grønt. Uhmmm…. Det var lige, hvad vi trængte til ovenpå al den fabelagtige gourmetmad.
Det er ca. mål mht. krydderier…
Bøfferne:
500 g god, hakket oksekød
2 fed revet hvidløg
½ tsk timian
½ tsk oregano
1 tsk spidskommen
½ tsk mexicansk chili
¼ - ½ tsk smoked chipotlechiliflager
1-2 finthakkede soltørrede tomater
sort peber
saltflager
cheddarost i skiver
Ælt farsen grundigt og form til 4 bøffer. Steg i olivenolie.
Læg osten på bøfferne det sidste minut og læg låg på.
Avocado-/hvidløgscreme
3 små avocadoer
2 cremefraiche
2 fed hvidløg
1 grøn chili
saft fra ½ citron
et drys cayennepeber
salt
Mos/blend ingredienserne alt efter, om du ønsker en grov eller fin creme.
Læg sammen med salat, tomater, syltede agurker, løgringe og hvad man ellers måtte have lyst til.
Efter et fantastisk weekend-vildtophold på Schackenborg Slotskro (indlæg om dette kommer senere), havde vi lyst til noget rustikt, stærkt, fastfood-agtigt.
Overskud til selv at bage boller, var der ikke, så de blev nogle købte.
Men fyldet er hjemmegjort og godt smagt til med mexicansk chili, røget chipotle chili, spidskommen og andet godt. En dejlig hvidløgs-/avocadocreme og lidt grønt. Uhmmm…. Det var lige, hvad vi trængte til ovenpå al den fabelagtige gourmetmad.
Det er ca. mål mht. krydderier…
Bøfferne:
500 g god, hakket oksekød
2 fed revet hvidløg
½ tsk timian
½ tsk oregano
1 tsk spidskommen
½ tsk mexicansk chili
¼ - ½ tsk smoked chipotlechiliflager
1-2 finthakkede soltørrede tomater
sort peber
saltflager
cheddarost i skiver
Ælt farsen grundigt og form til 4 bøffer. Steg i olivenolie.
Læg osten på bøfferne det sidste minut og læg låg på.
Avocado-/hvidløgscreme
3 små avocadoer
2 cremefraiche
2 fed hvidløg
1 grøn chili
saft fra ½ citron
et drys cayennepeber
salt
Mos/blend ingredienserne alt efter, om du ønsker en grov eller fin creme.
Læg sammen med salat, tomater, syltede agurker, løgringe og hvad man ellers måtte have lyst til.
4 kommentarer:
Selvom jeg er propmæt lige ny, ser det godt nok indbydene ud... ummm
Hyggehygge
Kære Hanne
Det ser/lyder dejligt, - "smagfuldt"!
Jeg husker engang for herrens mange år siden, at en veninde og jeg var inde og spise en lækker middag "Under Lindetræet" i Odense, vi fik tre retter, og da vi var færdig med at spise, og skulle til at gå hjem på hotellet, sagde min daværende veninde, "ih, hvor jeg trænger til en hotdog med det hele". Jeg kom til at tænke på episoden, da jeg læste dit indlæg!
Knus
Vibeke
Hej Jule Mig
:o) Det er nu altid godt med god burger.
Hilsner Hanne
Kære Vibeke
Den smagte super godt - dejligt med de stærke krydderier.
Haha .. ja, det er lige præcis sådan, man kan have det oven på en fin middag. Jeg vil nu sige, at jeg ikke kunne have klemt en mundfuld mere ned de aftener, hvor vi havde indtaget al den gode mad på kroen. Men dagen efter - så var det lige, hvad vi havde lyst til :o)
Knus Hanne
Send en kommentar