mandag den 30. november 2009

Schackenborg II

Så kommer lørdagsmenuen.

Vi startede med lidt snacks sammen med et glas cava med Didrik - en øl brygget på De 5 gaarde opkaldt efter Otto Didrik Schack af Schackenborg.

Snacksene bestod af saltede mandler, auberginedip med grahamskiks og krydderpølse (vi var lige lidt hurtige til at få spist af pølsen, derfor kun den lille stump til ære for fotografen ;o))


En lille ekstra hapser - varmrøget ørred med sprødt sønderjysk rugbrød, syrnet fløde, radisse og kaviar... En liflig hvidvin, som passede godt til både consomméen og torsken...Vildtconsommé med porcheret æg, selleri, gulerod, kørvel, svampe og det lækreste surdejsbrød ...
Ristet torsk, jordskokkecreme, confiterede jordskokker, sprøde jordskokker, nødder og krydderurteolie ... fantastisk ret. Torsken havde fået lige præcis de få minutter, som gjorde den saftig og lige præcis tilberedt. Jeg har aldrig smagt så skønt et stykke torsk.Gråandebryst og confiteret gråandelår, kartoffeltærte, svampesoufflé, vildtsauce, gulerodsmos-/maltpynt... og forskellige beder.
Dejlig kraftig vildtsmag og saucen... uhmmmmmmm! Og det så bare vildt ;) indbydende ud.Perfekt rødvin til den kraftige vildtret...Og hele måltidet blev rundet af med en uforglemmelig dessert - blødende chokoladesoufflé lavet på Vahlrona Guanaja 70% (SKØNT), appelsinmarzarin, æblesabayonne og kanelis.
Gustav er ikke den store dessertspiser ... men han var også solgt. Når man fik blandet æblesabayonnen sammen med kanelis og appelsinmarzarin, så var ikke et øje tørt. Det smagte fantastisk!
Taler vist for sig selv...Tjah.... hvad skal man sige andet end, at Gustav har en formidable appetit. Oven på alle disse skønne retter, så skulle han da lige have en kande kaffe med på værelset og ........ et gigantisk stykke lagkage. Jeg aner ikke, hvor han gør af det, men væk var det;o)Porten ind til SchackenborgAlléen op til slottet...Og jeg bilder mig ind, at nogen var glad for, at vi kom hjem igen...

2 kommentarer:

Bibbi sagde ...

Det ser da godt nok helt vildt lækkert ud!!! Måske man skulle et smut forbi ;)

Hanne's verden sagde ...

Hej Bibbi

Det var lige så lækkert, som det ser ud. Så skynd dig hellere at smutte forbi:o)