mandag den 16. november 2009

Franskbrød

I weekenden blev der også bagt franskbrød - et koldhævet ét.
Jeg glemte desværre at tage et billede af hele brødet, men fik taget et, som viser krummen. Dejligt luftigt blev det.

1,5 dl vand
3 dl yoghurt naturel
1 spsk rapsolie
3 tsk groft havsalt
1-2 spsk honning
10 g gær
ca. 750 g mel
Rør gæren ud i vand, yoghurt og olie. Tilsæt honning og rør dette ud. Tilsæt mel og salt.
Det vigtige er at ælte længe. Jeg æltede ca. 10 minutter i røremaskinen. Pas på med at tilsætte for meget mel - dejen skal bare lige slippe fingrene, men stadig være ret fugtig.

Derefter sættes dejen til hævning et køligt sted natten over.

Dejen formes og hæver til den ønskede størrelse et lunt sted. Dette tager et godt stykke tid - måske 2-3 timer.

Bages ca. 30 minutter ved 200-210 grader. Bank på brødet - det skal lyde hult, når det er færdigt.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Dette brød er bare ok. Kan kun anbefales