Fintsnittede grøntsager:
Ingefær, hvidløg og rød chili
Marineret kylling:
Wok med kylling:
ca 450 g kyllinge inderfilet eller bryst
Marinade til kylling:
2 spsk soya
1 spsk smagsneutral olie
3 tsk brun farin eller palmesukker
1 lime (saften)
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk revet ingefær
½ rød, finthakket chili
Marinaden røres sammen. Kylling skæres i fine strimler og lægges i marinaden min. ½ time, men gerne i flere timer eller natten over.
Andre ingredienser:
1 spsk olie
1 fed finthakket hvidløg
2 tsk revet ingefær
½ rød, finthakket chili
1 stort rødløg
1 stor gulerod
2 håndfulde fintsnittet hvidkål
2 peberfrugter - rød + gul
50 g brede risnudler
2 fintstrimlede porre, det grønne
soya
lime
sukker
salt
tabasco
Risnudlerne overhældes med kogende vand og 1 tsk salt. Står i 3 minutter - drænes, skyldes med koldt vand og stilles til siden.
Alle grøntsager snittes i fine strimler.
Start med at opvarme wokken til den er godt varm. Tilsæt olien og slyng den rundt.
Svits først kyllingen - lad den overskydende marinade tilbage i skålen og tilsæt undervejs, når blandingen bliver for tør. Når kyllingen er svitset et par minutter, tages denne op af wokken.
Tilsæt en smule olie igen og start med at svitse hvidløg, ingefær og chili i et minuts tid, tilsæt dernæst løg, svits 2-3 minutter. Der efter gulerødder, som svitses et par minutter, før hvidkål og peberfrugter tilsættes. Dette svitses 1-2 minutter. Tilsæt da kød og risnudler og vend dette rundt og til allersidst svitses porrestrimlerne med i endnu et minuts tid.
Smag til med soya, limesaft, sukker, salt og evt. tabasco.
Der kan evt. serveres ekstra nudler til, hvis retten skal strække lidt ekstra.
Tips:
Det er lettere at skære kyllingen i fine strimler, hvis den er let frosset
Tips:Det som gjorde retten ekstra vellykket var, at der var en god ballance imellem det sure, søde, stærke og salte. Limen gjorde det rigtigt godt sammen med de andre ingredienser.
God appetit:o)
Stegte nudler med æg
I dag til frokost udnyttede jeg en rest herfra ved først at lave lidt røræg af 1 æg, 1 tsk creme fraishe og 2 tsk vand. Dette stilles til siden.
Svits derefter en smule kogte nudler i olie, tilsæt da resterne fra wokretten og svits dette til det hele er godt varmt. Rør tilsidst æggeblandingen i og smag til med soya.
Det smagte helt vildt godt!
I går fik vi en skøn wokret. Jeg er ikke lige så rutineret i det med at få taget billeder... så derfor fik jeg kun taget billeder af de forberedende arbejde og ikke af selve retten...
Wok med kylling:
ca 450 g kyllinge inderfilet eller bryst
Marinade til kylling:
2 spsk soya
1 spsk smagsneutral olie
3 tsk brun farin eller palmesukker
1 lime (saften)
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk revet ingefær
½ rød, finthakket chili
Marinaden røres sammen. Kylling skæres i fine strimler og lægges i marinaden min. ½ time, men gerne i flere timer eller natten over.
Andre ingredienser:
1 spsk olie
1 fed finthakket hvidløg
2 tsk revet ingefær
½ rød, finthakket chili
1 stort rødløg
1 stor gulerod
2 håndfulde fintsnittet hvidkål
2 peberfrugter - rød + gul
50 g brede risnudler
2 fintstrimlede porre, det grønne
soya
lime
sukker
salt
tabasco
Risnudlerne overhældes med kogende vand og 1 tsk salt. Står i 3 minutter - drænes, skyldes med koldt vand og stilles til siden.
Alle grøntsager snittes i fine strimler.
Start med at opvarme wokken til den er godt varm. Tilsæt olien og slyng den rundt.
Svits først kyllingen - lad den overskydende marinade tilbage i skålen og tilsæt undervejs, når blandingen bliver for tør. Når kyllingen er svitset et par minutter, tages denne op af wokken.
Tilsæt en smule olie igen og start med at svitse hvidløg, ingefær og chili i et minuts tid, tilsæt dernæst løg, svits 2-3 minutter. Der efter gulerødder, som svitses et par minutter, før hvidkål og peberfrugter tilsættes. Dette svitses 1-2 minutter. Tilsæt da kød og risnudler og vend dette rundt og til allersidst svitses porrestrimlerne med i endnu et minuts tid.
Smag til med soya, limesaft, sukker, salt og evt. tabasco.
Der kan evt. serveres ekstra nudler til, hvis retten skal strække lidt ekstra.
Tips:
Det er lettere at skære kyllingen i fine strimler, hvis den er let frosset
Tips:Det som gjorde retten ekstra vellykket var, at der var en god ballance imellem det sure, søde, stærke og salte. Limen gjorde det rigtigt godt sammen med de andre ingredienser.
God appetit:o)
Stegte nudler med æg
I dag til frokost udnyttede jeg en rest herfra ved først at lave lidt røræg af 1 æg, 1 tsk creme fraishe og 2 tsk vand. Dette stilles til siden.
Svits derefter en smule kogte nudler i olie, tilsæt da resterne fra wokretten og svits dette til det hele er godt varmt. Rør tilsidst æggeblandingen i og smag til med soya.
Det smagte helt vildt godt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar