I går bagte jeg kardemommeboller. Dejlig duft i køkkenet og en lille smule fødselsdagsstemning på en ellers ret trist dag...
14 stk.
60 g smør
2 dl mælk (gerne surmælksprodukt)
3 spsk. sukker
1 tsk havsalt
50 g gær
2 æg
1½ tsk. kardemomme
ca. 8 dl mel
1 tsk olie
Smelt smør i en gryde og hæld mælken ved. Lad det få stuetemperatur og rør så gæren ud i væsken. Sukker, salt, æg og kardemomme tilsættes og til sidst kommes melet i lidt efter lidt. Slut af med hurtigt at ælte en smule olivenolie i dejen.
Dejen må hellere være lidt for klæbrig end for tør.
Lad dejen hæve mindst en ½ time under et fugtigt klæde. Ælt den derefter igennem på køkkenbordet og form den til ca. 14 boller, som sættes på bagepladen. Lad dem efterhæve mindst en ½ time under et fugtigt klæde inden du pensler dem med en blanding af æg og lidt mælk. Bag dem ca. 15 minutter ved 200 grader.
Velbekomme:o)
Lad dejen hæve mindst en ½ time under et fugtigt klæde. Ælt den derefter igennem på køkkenbordet og form den til ca. 14 boller, som sættes på bagepladen. Lad dem efterhæve mindst en ½ time under et fugtigt klæde inden du pensler dem med en blanding af æg og lidt mælk. Bag dem ca. 15 minutter ved 200 grader.
Velbekomme:o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar