tirsdag den 18. maj 2010
Rabarbercrumble
torsdag den 13. maj 2010
Intervalstegt dyrekølle med tilbehør
Brun på en pande køllen. Krydr efterfølgende med salt og peber. Knus rosmarin, timian og enebær i en morter og smør dette på køllen.
Placer kødet oven på grøntsagerne, hæld rødvin og vand ved, sæt i en 200 grader varm ovn. Steg i 20 minutter. Tag ud og hvile i 10 minutter. Sæt i ovnen igen 20 minutter og hvile 10 minutter igen … fortsæt til en centrumtemperatur på ca 60 grader. Tag ud og pak ind i stanniol og et par håndklæder. Lad hvile gerne 30-45 minutter – mindst 15 minutter.
Køllen vejede
Sauce
Si fonden fra stegen. Kog lidt ind. Tilsæt en sjat fløde, jævn evt med maizena udrørt i vand. Smag til med f.eks. kirsebærsirup, solbærsaft, rødvin, balsamico, gastrik, en klat danablue, salt og peber.
Du kan også blot bruge rødvin, sukker, salt og peber .. det handler, som altid om at skabe balance imellem det sure, søde, salte, bitre...
Råstegte gulerødder og asparges

Fasansuppe
Med vildt i fryseren må der eksperimenteres. I går blev menuen til: fasansuppe, dyrekølle og rabarbercrumble.
Først fasansuppen, som jeg fandt lidt idéer til her og der på nettet. Jeg har tidligere hørt fra min veninde, at fasansuppe er fantastisk og super nemt. Desværre kunne jeg ikke finde hendes opskrift. Så det blev til denne version, som er lækker, lækker!!
2 fasaner
4 skiver bacon
en klat smør
3 cl cognac
2-3 gulerødder
2 skalotteløg
3 stilke bladselleri
½ fed hvidløg
rosmarinkviste
timiankviste
1 tsk paprika
½ tsk gurkemeje
1½ L vand / vildtfond
salt, peber
2 spsk maizena udrørt i vand
1-1½ dl madeira
persille
Skær brystet af fasanerne – sæt til side. Del resten af fasanen i mindre stykker. Brun stykkerne i smør. Hæld cognac på og flamber. Tilsæt herefter gulerødder, løg, bladselleri, hvidløg, krydderier – rør rundt og tilsæt herefter fond/vand.
Lad koge i minimum 1 time. Si suppen. Pil kødet fra benene.
Lad suppen koge op – og evt. lad den koge ind nogen tid for at få større smag og kraft.
Tilsæt fløde og kog op igen. Herefter jævnes suppen lidt med maizenablandingen.
Hæld herefter madeiraen i og varm suppen godt igennem.
Server med strimler af fasanbryst og et drys persille.

Frisk pasta med citron, asparges og bacon

søndag den 9. maj 2010
Grillet Ribeye med yndlingsgrøntsager og fyldt tyrkiskbrød

tirsdag den 4. maj 2010
Nr. 37 - Bella Napoli
