søndag den 19. juni 2011

Sommerlig omelet med røget kylling

Jeg er ikke altid den store fan af rugbrødsmadder i weekenden, derfor forsøger jeg altid at anstrenge mig for at pifte frokosten lidt op i på de dage. Små pastaretter, tærter og omeletter er gode bud på "lidt ekstra". 

Æg er en forunderlig størrelse. Det er nok en af de råvarer jeg kan blive mest fascineret af. Den lille hvide sag med den gule midte. De egenskaber ægget indeholder, de tusindvis af anvendelsesmuligheder det indeholder i både det salte og det søde køkken. FANTASTISK!

Sommerlig omelet
olivenolie
3 små bananskalotteløg
10 søde cherrytomater
en rest røget kylling, ca 200 g (eller kogt, stegt kylling, hamburgerryg, bacon eller røget laks ....)
6 gode øko æg
2 spsk flødeost
en håndfuld krydderurter
½ dl fløde
1 dl revet ost f.eks. Präst, Grana Padano eller lignende
havsalt
friskkværnet peber
Snit løget i tynde strimler, svits i olie til de er næsten møre. Tilsæt kyllingen og svits med et øjeblik.
Pisk flødeosten sammen med lidt af fløden for at blødgøre den. Pisk æggene let sammen og flødeblandingen heri. Tilsæt hakkede krydderurter, ost, salt og peber. Fordel fyldet jævnt på panden, halvér tomaterne og placer dem med snitfladen nedad rundt på panden. Hæld æggeblandingen over og lad den fordele sig jævn.
Steg ved ikke al for høj varme. Stik en paletkniv ned igennem æggemassen af og til, så massen langsomt kan stivne. Når det meste af massen er stivnet, kan man lægge et låg over omeletten eller dække med staniol og stege færdig. Eller man kan stoppe den ind under grillen i ovnen, hvis du har en pande, som kan tåle dette.

Server med godt rugbrød eller grove boller.

Ingen kommentarer: