Disse brød blev rigtigt vellykkede – mere smag end rent hvedemelsbrød og sammen med kærnemælken får det en lidt syrlig smag, som jeg elsker ved brød. Egentligt ville jeg have bagt nogle hurtige brød i forgårs, men tiden løb fra mig. I stedet kom dejen i køleskabet og fik en omgang langstidhævning – og det blev de absolut ikke dårlige af.
Langtidshævede brød med fuldkornsdurummel
3 dl vand
3 dl kærnemælk
20 g gær
1 tsk honning
3 spsk olivenolie
3 dl økologisk fuldkornsdurummel
1 dl majsmel
1 spsk groft Maldon Seasalt
resten alm. hvedemel
Rør gæren ud i væsken sammen med honning og olivenolie.
Tilsæt fuldkornsdurummel og majsmel. Tilsæt herefter salt og hvedemel til dejen kan æltes.
Ælt grundigt 5-10 minutter.
Sæt til koldhævning min 12 timer gerne mere.
Hæld ud på bordet og ælt igennem. Lad hæve på bordet 1 times tid. Form til 4 flûtes og lad efterhæve endnu en time.
Tænd ovnen på 240 grader. Sæt en form med vand i bunden af ovnen. Pensl brødene med vand.
Bag ca. 20 minutter i midten af ovnen.
6 kommentarer:
Nuj, hvor ser de altså gode ud!
Hvis jeg kan få opdrevet melet, så vil jeg bage dem i weekenden så jeg har noget til mine tomater:)
De brød ser da bare lækre ud, og hvor ofte har man ikke fundet ud af, at noget kan blive bedre, på grund af en "fejl"
Knus
Vibeke
Dine brød ser rigtig lækre ud, jeg elsker når man langtidshæver det giver brødet en helt anden struktur :)
Knus
Hej MissMuffin
Jeg har lige været på miniferie - derfor det lidt sene svar. Jeg fandt melet i Føtex eller Bilka, men har også set det i Super Best.
Ha' en god weekend:)
Kære Vibeke
Tak:) De smagte bare virkeligt godt - jeg har rigtigt fået mod på at prøve at bage med andre meltyper end de sædvanlige og jeg skal helt klart også igang med at eksperimentere med surdej til andet end rugbrød.
Ja, "fejl" kan virkelig bringe meget godt med sig.
Knus Hanne
Kære Pernille
Ja, langtidshævning gør bare rigtigt godt for både struktur og smagen:)
Du må ha' en dejlig weekend.
Knus
Send en kommentar