mandag den 27. juli 2009

Fanø ... maden

Nu blev jeg klar til at blogge lidt om maden. Vi har virkelig nydt ugen på Fanø ... total afslapning og selvfølgelig god mad hver aften.
Grillen blev brugt de fleste aftener og så hentede vi nogle fantastiske pizzaer den sidste aften. Jeg ville ønske, at det her ude på landet var muligt at få så gode pizzaer - sådan rigtigt italiensk-agtige med bøffelost-mozarella, lufttørret skinke og rucola. Dejligt ... på den anden side, hvis man havde let adgang til sådan et pizzarier, kunne man nok let forfalde til at hente mad der ofte.

Jeg har samlet de forskellige retter i frokost-, for- og hovedretter... kan ikke lige huske rækkefølgen mere;)

Frokostret
Omelet
Et par gange spiste vi frokost hjemme. Her blev det til en omelet-agtig ting med kartofler, tomater fra drivhuset derhjemme og basilikum. Fiskehandleren var vi næsten nabo til, så hertil var der nyrøgede sildefiletter og hjemmebagt rugbrød, som jeg lige nåede at bage, inden vi tog afsted - himmelsk frokost....
Hipshapsere og forretter
Laks/avocadohapser
Her avocado og røget laks, som er hakket groft. Lidt limesaft, salt, tomat og ristet brød ... nemmere bliver det vist ikke, men smagen var skøn og et glas kølig hvidvin til:)
Tomatbruschetta
Nogle gratinerede bruschetta'er. Blot tomater, basilikum, frisk mozarella, olie, salt og peber ... enten på grill eller i ovnen. Vi grillede dem, da vejret det meste af tiden var skønt. Vi havde lånt en lille Smokey Joe Webergrill - så vi blev heller ikke slået ud af en smule regn.Marinerede kinarejer med grov cremefraice-Tzatziki.
Rejerne blev marineret i hvidløg, olie og limesaft.

Tzatziki - egentligt var jeg gået efter græsk yoghurt hos den lokale. Det var heldigvis udsolgt, så jeg måtte forsøge med et andet surmælksprodukt og valget blev cremefraiche ... og det er ikke sidste gange, vi laver det på den måde. Det blev bare super cremet og lækkert. En anden ting, som løftede tzatzikien var Vibekes råd med at skære agurken i stedet for at rive den. Det giver en skøn struktur og bid til tzatzikien. Så jeg tror, at jeg er færdig med at rive agurker til den ret!!

Cremefraiche, lidt olivenolie, hvidløg, lidt moset cremet Feta, dild, salt, peber og agurk i stave.
Og en håndfuld af de hjemmeavlede...Hovedretter
Marineret lammefilet, pita, grov Tzatziki og fyldt champignon.

Lammefiletten var marineret med hvidløg og persille. Jeg plejer ikke at købe kød, som allerede er marineret hos slagteren. Men jeg gjorde en undtagelse, da det kød vi ellers havde købt ved den lokale var super lækkert. Så jeg kunne ikke forestille mig, at de er skjult dårlig kød under marinade eller hvad man ellers kan forestille sig. Det smagte dejligt.

I Tzatzikien blev der tilføjet lidt hakket tomater denne aften.

Champignon: fyldet var flødeost, hakket Fanøskinke (en lufttørret skinke), hakket rødløg og basilikum.
Pighvar med kartofler og persillesauce
Nok ugens højdepunkt ... eller i hvert fald et af dem. Stegt pighvar, kartofler og persillesauce. Kræver vist ingen nærmere forklaring - men det smagte helt vidunderligt.
Marineret nakkekotelet
En aften blev det til svinekød ... en nakkekotelet marineret i olie, ketchup, paprika, honning og cayennepeber. Lige inden den kom på grillen, drysses med salt.
Tomater , basilikum, olie og feta bagt over grillen i sølvpapir - ca. 20 minutter.
Nye kartofler ... Dét er guf!


Diverse grillet kød
Vi skulle jo prøve lidt forskelligt fra den lokale slagter. Her nogle kinarejer på spyd, Fanø-griller af oksekød, lammekotelletter og en fantastisk pølse, som hed Cumberlandpølse. Jeg forsøgte at få ud af slagterne, hvad der var i dem. Det lykkedes ikke så godt. Jeg fik en forblommet snak om en hemmelig krydderurt, som vokser et hemmeligt sted, hvor der er masser af den, men det er svært at få fat i den.............. Hvad kan jeg lige bruge det til?
Men smagen var kraftig og god og konsistensen af pølsen var fantastisk - her var virkelig tale om reelt og grofthakket kød.
Lammekoteletterne marinerede jeg i persille, hvidløg, citronsaft og olie.
Marmoreret oksesteak med agurk/melonsalat
En god bøf skal man have i ny og næ! Og her blev det til en 250 g bøf, som var helt fantastisk mør og fedtmarmorering i top - Smagen var skøn!!
Hertil en salat af agurkestænger, honningmelon, feta, lys balsamicoeddike, basilikum, salt og peber. Inspireret af hende her. En kombination, som jeg ikke tror, at jeg selv ville være kommet på, men det er godt. Dejligt med al den inspiration, man får af andre bloggere:)
Det var maden fra vores ferie ... meget og godt. I morgen smutter vi lige et par dage på Schackenborg Slotskro og lever livet særligt godt endnu et par dage ...
Derefter står den på sund mad og motion de næste måneder! Tiltrængt ... men lysten er også til det. I slutningen af oktober skal jeg en uge til Tyrkiet på danseferie og det kan vist betyde, at bikinien skal på.............. Så nødvendigt med en sund periode inden - og en god motivationsfaktor!!
Har lige været på en mindre cykeltur ... 20 minutter og jeg var døden nær, så der bliver noget at arbejde med ift. at få formen god igen;) Der må gerne snart komme igang med dansesæsonen igen - det er trods alt sjovere motion en cykel og løb, synes jeg.
En god dag til alle:)

12 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Uhm, hvor ser det altså bar lækkert ud! Dejlig mad..
Men ja, det sætter sig nok lidt, men så er det godt der er lidt tid til du skal på ferie:)

Vibeke sagde ...

Ih Hanne, hvor har I bare hygget jer med skøn mad, der bare ser fantastisk lækkert ud.
Jeg håber at jeres videre færd, også vil bringe nogle madglæder, og så skal I vel en tur over grænsen ikk!
Knus
Vibeke

Piskeriset sagde ...

Det er ikke så godt - jeg blev simpelthen så sulten af at læse om jeres tur og se alle de dejlige billeder :-D
Sikke kræs!

Schackenborg Slotskro lyder nu heller ikke dårligt - hav en rigtig god tur :-)

Hanne's verden sagde ...

Hej MissMuffin
Ja, vi har kræset de sidste dage og fortsætter lige et par dage endnu. Men sund mad kan jo også smage godt - så det vil være projektet, at det stadig skal smage fantastisk:)

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke
Tak:) Det har været dejligt.
Ja, mon ikke der er god mad på slotskroen. Det må der være.
Vi skal en tur over grænsen, er dog ikke sikker på, at jeg kan lokke gemalen med helt til Citti. Hvis ikke skal jeg have allieret mig med en veninde eller min mor på et tidspunkt. Det skal prøves!
Knus Hanne

Hanne's verden sagde ...

Hej Piskeris
:D Dejligt, at jeg kunne pirre lidt til din appetit. Så bringer du sikkert også skønne retter frem i dag.
Tak - glæder mig rigtigt meget til at blive kræset for - bare sidde ned og nyde god mad og vin.
Knus

Klidmosteren sagde ...

Kære Hanne

Mums, hvor har I spist godt i ferien. Der er godt nok mange lækre ting imellem.

Da jeg var i lære lavede vi hjemmelavede Cumberlandpølser. Så vidt jeg husker var det med muskatnød, muskatblomme, merian og salvie. Er det noget du kan genkende fra smagen?

Knus
Malou

Piskeriset sagde ...

Dog ikke - jeg fik lavet så meget mad i går, at der har været både til madpakke og aftensmad igen i dag. Men tak for tilliden! :-)

Hanne's verden sagde ...

Kære Malou

Tak for tippet om Cumberlandpølser. Det var en meget kraftig smag - så det lyder ikke helt tosset med de ingredienser du nævner. Jeg kunne prøve en dag at putte de ting i en frikadellefars, så kan jeg sikkert bedre fornemme om det er derhen af.
Knus Hanne

Hanne's verden sagde ...

Piskeriset, rester er nu heller ikke at foragte! :)

Eva og Alex sagde ...

Nøj - en masse lækker mad! Mums

Hanne's verden sagde ...

Hej Eva

Ja, vi fik, hvad vi kunne spise;) Dejligt med sommermad.
Hilsner fra Hanne