onsdag den 1. juli 2009

Nem sommermenu

Årets første tomathøst - San Marzano, cocktail, cherry, gule cherry og blommetomater. Fantastisk smag - derfor fik vi dem også helt naturel.... Økologiske Frankfurtere fra fair FOOD med Ramsløg og wienerpølser af samme mærke. Frankfurterne er virkelig pengene værd.

Der er ikke så meget opskrift i denne menu... men let og lækkert med pølser, tzatziki, pitabrød, hjemmeaflede tomater og nye kartofler. Sommerligt og godt :o)

Tzatziki - se her

8 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
Det må have været vidunderligt at sætte tænderne i de hjemmeavlede tomater, det er en af sommerens højdepunkter, men jeg må vente noget endnu, da mine planter blev sat meget sent, men der er god gang i dem, det er der også i den basilikum, som jeg såede i sidste uge, men de elsker jo også varmen, så de nåede knap nok at blive sået, inden de var fremme.
Knus
Vibeke

Hanne's verden sagde ...

Kære Vibeke
Ja, det er en skøn smag - sødt, sprødt og dejligt. Jeg elsker de tomater.
Det anede jeg ikke, at man kunne så basilikummen nu og den så bare vil spire hurtigt. Jeg købte en plante, som jeg skilte i små portioner. Men jeg kunne næsten få lyst til at så noget mere, hvis det kommer så hurtigt. Elsker nemlig også basilikum:o) (min far siger godt nok, at man ikke kan elske mad, men kun sin kone... jeg elsker nu mad alligevel!! )
Knus Hanne

Manna sagde ...

Kære Hanne
Uhm, hjemmelavet tomater, hvor er jeg misundelig. Der er ikke noget skønnere end nyplukket tomater og nyopgravet kartoftler. Basilikum har jeg aldrig prøvet at dyrke, men er nu blevet fristet til et forsøg - næste år.
En dejlig nem sommermenu du præsenterer. Pølserne har jeg aldrig hørt om, men de skal prøves.
god sommerdag til dig

Hanne's verden sagde ...

Kære Manna
Ja, det er helt vidunderligt med hjemmelavede tomater.
Basilikum er nemt, bare det får godt med vand og står varmt og i læ. Og sikken duft!
De pølser er virkelig suverænt gode. De er dyre - 4 stk. koster ca 35-40 kr. Men smagen er i top og man kan smage, at det er kød og ikke benmel eller hvad de ellers kan finde på at putte i.
Knus - også god sommerdag til dig:o)

Pernille på 1. sagde ...

Hvor må det være skønt med hjemmedyrkede tomater, jeg har ikke fået sat nogle i år, men jeg er ved at lave et hæfte hvor jeg skriver op hvad jeg skal næste år :)
Nu er energien og kræfterne til det.

Knus

Mette Lykke sagde ...

Let mad til maven og let at lave det er det vi har brug for i varmen..

Hanne's verden sagde ...

Kære Pernille

En god idé med sådan et hæfte. Jeg ville ønske, at jeg havde fået sat nogle jordbær. Men jeg nyder tomaterne i fulde drag. Jeg har 15 planter, så om et par uger drukner vi tomater -og jeg elsker det!

Ha' en dejlig sommerweekend.
Knus

Hanne's verden sagde ...

Kære Mette Lykke
Lige præcis!
Ha' en skøn weekend.