I dag fik jeg virkelig trang til en stor og lækker burger. Måske stadig en smule ”ramt” af i lørdags;) Samtidig kunne jeg få bagt nogle boller til de næste dages madpakker, hvor også kalveculotten kan blive udnyttet.
Det blev til nogle rigtigt lækre og svampede hjemmebagte burgerboller med kalveculotte, hjemmerørt mayo og karrydressing.
Burgerboller:
7 dl vand
50 g gær
2 dl fuldkornshvedemel
1 dl fint durummel
1 dl majsmel
resten alm. hvedemel
1 spsk honning
3 spsk rapsolie
3 tsk salt
Opløs gæren i vandet, tilsæt honning, olie og fuldkornshvedemel, durummel og majsmel. Rør dette sammen. Tilsæt salt sammen med hvedemelet.
Tilsæt nok hvedemel til, at du kan ælte dejen godt.
Lad hæve 1 time. Slå ned og form til kæmpe boller som rulles lidt flade. Lad efterhæve min 45 minutter gerne mere. Pensel med vand eller æg og drys med majsmel, sesamfrø eller durummel. Bag ved 225 grader i ca 15 minutter. Kast gerne en smule vand ind i bunden af ovnen – det giver en god skorpe.
Kalveculotte
Rids culotten krydr godt med salt, peber og smør evt. med gastrik.
Steg ved 225 grader ca ½ time – til kernetemperaturen er 60 grader.
Hjemmerørt mayo
1 bæger past. Æggeblomme
et nip salt
1 fed fintrevet hvidløg
saft fra lime
rapsolie
cayennepeber
Pisk æggeblomme med salt, hvidløg og limesaft. Rør rapsolie i dråbe for dråbe og pisk grundigt.
Tilsæt rapsolie til mayoen har en god konsistens. Smag til med salt, lime og cayennepeber.
Karrydressing
1 spsk af mayoen
2-3 spsk cremefraiche
salt
1-2 tsk god karry
limesaft
et nip sukker
Rør det hele sammen og smag til.
Flæk bollen og rist den på en pande eller brødrister. Smør bollen med mayo. Læg salat, skiver af culotte, drueagurker, tomater, ristet bacon og dressing. Spis og nyd:o)
Det blev til nogle rigtigt lækre og svampede hjemmebagte burgerboller med kalveculotte, hjemmerørt mayo og karrydressing.
Burgerboller:
7 dl vand
50 g gær
2 dl fuldkornshvedemel
1 dl fint durummel
1 dl majsmel
resten alm. hvedemel
1 spsk honning
3 spsk rapsolie
3 tsk salt
Opløs gæren i vandet, tilsæt honning, olie og fuldkornshvedemel, durummel og majsmel. Rør dette sammen. Tilsæt salt sammen med hvedemelet.
Tilsæt nok hvedemel til, at du kan ælte dejen godt.
Lad hæve 1 time. Slå ned og form til kæmpe boller som rulles lidt flade. Lad efterhæve min 45 minutter gerne mere. Pensel med vand eller æg og drys med majsmel, sesamfrø eller durummel. Bag ved 225 grader i ca 15 minutter. Kast gerne en smule vand ind i bunden af ovnen – det giver en god skorpe.
Kalveculotte
Rids culotten krydr godt med salt, peber og smør evt. med gastrik.
Steg ved 225 grader ca ½ time – til kernetemperaturen er 60 grader.
Hjemmerørt mayo
1 bæger past. Æggeblomme
et nip salt
1 fed fintrevet hvidløg
saft fra lime
rapsolie
cayennepeber
Pisk æggeblomme med salt, hvidløg og limesaft. Rør rapsolie i dråbe for dråbe og pisk grundigt.
Tilsæt rapsolie til mayoen har en god konsistens. Smag til med salt, lime og cayennepeber.
Karrydressing
1 spsk af mayoen
2-3 spsk cremefraiche
salt
1-2 tsk god karry
limesaft
et nip sukker
Rør det hele sammen og smag til.
Flæk bollen og rist den på en pande eller brødrister. Smør bollen med mayo. Læg salat, skiver af culotte, drueagurker, tomater, ristet bacon og dressing. Spis og nyd:o)
8 kommentarer:
Nøj, hvor ser den burger altså virkeligt lækker ud!
Herhjemme ville den være et kæmpe hit..
MissMuffin, her hittede den også:) Jeg glæder mig allerede til at få noget lignende til frokost i morgen.
Kære Hanne
de boller ser lækre ud, jeg tror jeg skal prøve den opskrift.
Sikke en dejlig burger, lækkert kød!
knus
Vibeke
Kære Vibeke
Det blev nogle rigtigt gode boller ... nogle kæmpe nogle. Og hvis jeg havde haft mere tid, ville jeg have ladet dem hæve længere tid, så var de nok blevet endnu bedre.
Og kødet var bare dejligt. Jeg bliver mere og mere vild med kalvekød.
Knus Hanne
Kære Hanne
Jeg er vild med din madblog., men det er jo fordi at det er sådan noget mad som vi spiser.
Vi bager også selv altid vores boller til burger næste gang vil jeg prøve din
Kære Pernille
Tusind tak (jeg rødmer helt over rosen) Og dejligt at høre, at maden falder i din smag.
Rigtigt gode boller - og har også fået en til frokost i dag. En ordenligt portion, men super god som sandwich.
Knus Hanne
Kære Hanne
Ingen rose, når du rødmer, du får en Floks i stedet for.
Bollerne ser super lækre ud, så en lille portion vil jeg prøve at bage, mere er der ikke plads til i fryseren.
Kyllingeretten i kokos/karrysauce blev serveret i tirsdag, den blev rigtig lækker, dog syntes de unge mennesker, at karrysmagen var for stærk. Det er deres problem.
I går blev resten spist og her var kommentaren fra min datter at det var en rigtig god middag. I stedet for ris lavede jeg en grønsags-pyt-i-pande.
Knus
Manna
Kære Manna
;)
Smagsløg er forskellige og det er karryblandinger jo også ... Jeg kan nu også godt lide, at der er lidt kick i en karryret.
Bollerne er lækre. Jeg havde en med på arbejde, som sandwich en dag - dejlig saftig og god var den også dér.
Knus og ha' en dejlig dag.
Hanne
Send en kommentar