Lakridsis er en af favoritterne, når jeg skal have is hos Paradis eller Frk Frost (Viborgs uden tvivl allerbedste isbiks!!) . Jeg kunne huske, at Klidmoster havde lavet par variationer og jeg kiggede hos hende og tog udgangspunkt i denne.
Da jeg stod og mixede isblandingen sammen og duften af lakridspulver steg op, kom jeg til at tænke på A-lakridserne fra Johan Bülow. Hvorfor ikke lave en is på både lakrids og chokolade. Hurtigt fandt jeg noget god chokolade frem og fik dem smeltet i lakridsblandingen.
3½ dl kogende vand
4 spsk engelsk lakridspulver
½ spsk rålakridspulver fra Johan Bülow
40 g god mørk chokolade
70 g lys chokolade
1 dåse kondenseret mælk
1½ dl kaffefløde 9%
1 dl letmælk
50 g (gerne mere!!) hakket chokolade
Smelt lakridspulver og chokolade i kogende vand. Pisk kondenseret mælk i, derefter kaffefløde og letmælk. Køl helt af i køleskabet.
Kør på ismaskine. Når isen er næsten færdig, hældes hakket chokolade ned i blandingen og røres med.
Note:
MUMS ... lakrids/chokois er lækkert! Lakridssmagen er tydelig, men der er også en fyldig og god smag af chokolade. Tror dog, at jeg næste gang vil lege lidt med forholdet imellem lakrids og chokolade - en lidt mildere lakridssmag og mere chokoladesmag, vil også gøre godt!
Jeg brugte Callebautchokolade i isen og hakkede Valrhonas Manjari og rørte i. Det gør helt klart en forskel at bruge en god chokolade, når man laver is.
Jeg brugte Callebautchokolade i isen og hakkede Valrhonas Manjari og rørte i. Det gør helt klart en forskel at bruge en god chokolade, når man laver is.
8 kommentarer:
Det er modigt og spændende at læse om. Konsistensen på isen ser så ualmindelig lækker ud.
Jeg har endnu ikke "turdet" at introducere lakrids til desserter. Men du giver inspiration. Tak for en dejlig blog.
Venlig hilsen Jeanete
AIJ!!! Det er bare ikke fair er det! Jeg har spurgt Paradis om de ville prøve at lave en lakrids-sorbet, men næh nej, det ville de ikke.
Suk! Lakridsis og så til en mælkeallergiker. Nu savler jeg simpelthen bare ned i det tastastur! ;-)
Hej Jeanete
Tusind tak :)
Og du har ret, konsistensen er super, super lækker. Den kondenserede mælk gør virkelig noget godt for konsistensen.
Hop glad ud i lakridsen, det er godt!
Mange hilsner Hanne
@Hottie,
Uuuunndskyld. Kan godt se, at det slet ikke er fair.
Jeg kan hjælpe dig med link til en lakridssorbet, når nu Paradis er genstridige.
Malou har lavet en her:
http://klidmoster.dk/2011/07/lakridssorbet-ala-klidmoster.html
Øj en fræk kombination! Nu kan jeg ikke tænke på andet. Tror jeg skal lege videre med den snart :)
@Jane, det smager skønt! Havde veninde på is-besøg for nylig, hun var helt solgt! Så skynd dig at lave en portion :)
Isen lyder super lækker. Tror du is lavet af kondenseret mælk kan bruges som lag i en islagkage? Jeg tænker på at isen måske er for blød til at "holde faconen" ?
@Anonym
Jeg har ikke prøvet at lave islagkager med kond. mælk, men jeg ville godt turde prøve det. Det er ikke så blødt, som på billedet, når det har været nogle timer i fryseren. Billedet er taget, hvor jeg straks efter ismaskinen har kuglet op - der er isen mere blød. Men den bliver skæreklar efter 5-10 minutter - så det kan jo netop være en fordel ift en islagkage :)
Send en kommentar