søndag den 20. maj 2012

Vanilleis med karamelsauce

Det slog mig den anden dag, at det var år og dag siden, jeg har fået is med en god karamelsauce til. Hos min mormor kom karamelsauceflasken altid på bordet, når isen blev serveret. Sådan en smal, brun flaske med rødt låg og så kunne man selv dosere. 

Jeg er vild med karamel - flydende, som tyggevenlige karameller og som sprødt drys. Den krydrede smag af gyldent sukker er bare en vinder. Derfor undrer det mig også, at jeg ikke er kommet på at lave karamelsauce før. Bedre sent end aldrig!

Jeg havde ingen fløde hjemme, men kom i tanke om denne lille dåse, som jeg havde købt en dag, hvor jeg købte kondenseret mælk. En tyk og cremet fløde på dåse. Den smager ikke sødt, som kondenseret mælk, men er meget tyk og cremet.

Jeg surfede lidt rundt og tog udgangspunkt i denne opskrift.

100 g sukker
1½ spsk vand
1 dåse fløde fra Nestlé (170 g)
2 spsk smør
ca 1/4 - ½ tsk Maldon Seasalt
Smelt sukker og vand på en pande uden at røre rundt i massen til at starte på. Når sukkeret efterhånden er smeltet og begynder at blive gyldent, kan det være nødvendigt at røre lidt rundt.
Når massen er gyldenbrun og dufter af karamel, tages panden af varmen. Pisk nu smør, fløde og salt i saucen. Pisk grundigt, så saucen samler sig og bliver til en homogen sauce.
Jeg smagte til undervejs i forhold til saltet. 

Saltet karamelsauce smager skønt sammen med sød vanilleis!! Og sådan er det bare!!!

Hvis saucen bliver lidt for fast til at hælde over isen, kan man putte lidt i en frysepose og lægge posen i lidt varm vand. Klip et lille hus i posen, når karamellen er tilpas flydende og sprøjt ud over isen.
 

 

4 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

savle, savle, savle ... den ser laber ud! Har ikke før set den fløde på dåse ... den er jo ret praktisk

Hanne K's verden sagde ...

@Tante Sød,
Den er total laber.
Det var også helt tilfældigt, at jeg så den ved siden af mælken. Skal helt sikkert have hentet et par dåser til lageret!

Pernille på 1. sagde ...

Det der fløde på dåse er det anderledes end almindelig fløde, eller kan man også bruge det

Hanne K's verden sagde ...

Hej Pernille
Man kan sagtens bruge almindelig fløde. Det var mest fordi, at jeg skulle prøve dåsefløden. :)