fredag den 24. september 2010

Lakskotelet med små ristede kartofler, wasabimayo og tangsalat


Det er blevet til meget lidt bloggeri fra min side den sidste tid. Der har været en frygtelig masse bøvl, så jeg har bare ikke kunnet finde energi og lyst til at skrive. Nu ser det hele ud til at vende, og der skal blogges igen!!! Jeg har læst med rundt omkring, men her er det også blevet til få kommentarer, det skulle også gerne blive bedre!!

Jeg vågnede op med en stor lyst til tangsalat i går. Samtidig havde jeg bestemt at "Fredags-Fisken" skulle genindføres.

Det blev til et lidt japansk-inspireret aftensmåltid.

En stor laksekotelet med små kartofler, en hjemmelavet mayonaise smagt til med wasabi dertil tangsalat og edamamebønner. Der var ikke meget arbejdstid i det måltid, så der blev tid til også at lave Sarah Bernhardt kager til i dag, hvor jeg skal til et dansearrangement.

Wasabimayo
1 bøtte past. æggeblomme
2 tsk wasabipulver (eller pasta - og mængden reguleres, som man lyster)
salt
citronsaft
solsikkeolie
Æggeblomme, wasabipulver, salt og citronsaft piskes sammen. Herefter hældes olien i dråbevis, imens der piskes kraftigt. Dette indtil man har en mayo med den rette konsistens.
Voila .. det er super nemt - og smager meget bede end købt mayonaise. Man kan variere smagen med det, som man har lyst til.

Kartoflerne fik bare ½ times tid i ovnen med en god sjat olie og masser af havsalt. Laksen fik 3 minutter på hver side og derefter 7 minutters hviletid på en lun tallerken. Edamamebønner blev kogt i 5-6 minutter i saltet vand, drænet for vandet og drysset med salt og citronsaft. Tangsalaten ... skulle bare ud af æsken ;o)


Note
Lækkert, friskt og nemt til en fredag aften, hvor man er lidt småtræt..
Wasabimayoen var god og ikke overvældende stærk. Jeg skal lege lidt mere med wasabi ... ikke kun til sushi;o)

God weekend til alle, der læser med :o)

18 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Uhm! Jeg elsker laks - og sådan en gang wasabimayo til er bare så godt! Glæder mig til flere blogindlæg - her blev jo bekymrende stille ;-)

Anne sagde ...

Det ser rigtig lækkert ud. Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har fået prøvet wasabi, men det står helt sikkert på min liste og indtil videre har jeg en "stærk" fornemmelse af, at det er noget for mig. Dejligt, at du er tilbage igen.

Kager skal der til sagde ...

Det ser flot ud,,, men savner dine flotte talerkner hihihihi

Rigtig god weekend
Hyggehygge
Marianne

LaChris sagde ...

Det ser sørme lækkert ud!!! Og tangsalat lige ud af en æske...smaaart :O)Hvor køber man så sådan en æske tang? Jeg er også helt pjattet med wasabi, så jeg skal da helt klart lave en gang wasabimayo! Ha en god weekend.

LaTascha sagde ...

Du får et stort 5-tal af mig, for at inspirere til noget jeg vist snart skal prøve at kaste mig over. Det ser superlækkert ud:-)

Godt du er tilbage inden jeg nåede at blive rigtig nervøs...vi er jo nogle, der stadig er let rystede over den dag din blog pludselig var væk - gys:-)

Signe sagde ...

Uh, det ser lækkert ud.
Jeg elsker simpethen hjemmerørt mayo, labert touch med wasabien.
Godt at du har fået blog-overskuddet tilbage :-)
Jeg har savnet dine kommentarer!
Kram

heidi sagde ...

Meget enkelt, men meget lækkert ser det ud.
Det var i øvrigt lige nøjagtigt sådan en form for laks jeg brugte til filodejs-pakkerne, men bare fra frossen stand.
Kan du huske hvad du gav for dem ved fiskebilen?

Hanne's verden sagde ...

Hej Piske
Det er ikke sidste gang, jeg laver wasabimayo.
:) Er også glad for at være "tilbage"!!

Hanne's verden sagde ...

Hej Anne
Du må prøve det. Jeg er dog ikke lige vild med det, som man får på tube .. nogle af dem smager mere af senneps-noget. Pulveret er den "rene" vare og absolut værd at gå efter.
:) Tak

Hanne's verden sagde ...

Hej Marianne

Haha ... jeg er så glad for de nye hvide, når jeg skal tage billeder. Men bruger stadig mest de gamle, for dem elsker jeg :)

Hanne's verden sagde ...

Hej LaChris
Jeg har set tangsalaten ved flere fiskehandlere. Min købte jeg ved Yutaka - et jysk (tror jeg) sushi-take-away-sted. (hvor sushien er dårlig, men tangsalaten god ;) )
Tak - og en dejlig søndag til dig.

Hanne's verden sagde ...

Hej LaTascha
TAK :) Glad for at kunne inspirere lidt.

Uhhhhhh, ja, det husker jeg også med gru. Og alligevel tak for at minde mig på det - det er vist tid til at tage en backup igen;)

Hanne's verden sagde ...

Kære Signe
Tak skal du have. Jeg er også glad for at være igang igen!
Enig - hjemmerørt mayo er Sååå godt. Og rørende simpelt lige at piske sammen.
Knus Hanne

Hanne's verden sagde ...

Hej Heidi
Det enkle er nogle gange bare det allerbedste.
Jeg tror, at jeg kom af med 80 kr. Og de smagte fantastiske.

Eva Bagger sagde ...

Hej Hanne,
Uuhmm, hvor en skøn Japansk Tallerken! Flot, enkelt og indbydende. Lige et lille spørgsmål: Hvor køber man den der tangsalat henne? Og hvad smager det hen af? Det ser spændende ud - og sikke en farve!
Rigtig god søndag til dig :)
Kh. Eva

Eva Bagger sagde ...

PS: Håber dine Sarah Bernard blev vellykkede - det er da super blæret selv at bage dem - sejt nok! :)

Hanne's verden sagde ...

Hejsa Eva
Tangsalaten køber jeg enten hos en fiskehandler eller i en sushi"butik".
Konsistensen er lidt mystisk ... lidt bruskagtigt (nej, det lyder ikke så appetitligt, så det er ikke den helt rigtige beskrivelse ;o))
Og det er vendt i soya, sesamfrø og måske lidt chiliflager ... jeg har virkelig svært ved at beskrive smagen men sådan lidt sødlig og anderledes.

Hjemmelavede Sarah Bernhardt kager er bare det bedste og egentligt ikke så frygtelige at lave. Jeg laver som regel en kæmpe portion, for de er lige så gode, når de har været frosne. Hvis du selv vil forsøge dig, har jeg før blogget om dem her: http://hanneksverden.blogspot.com/2009/12/kager-til-min-far-da-han-for-et-par.html
Kh Hanne

Eva Bagger sagde ...

Hej Hanne,
Mange tak for svaret og dermed hjælpen med at opklare, hvad tangsalat. Selvom det lyder lidt spøjst, lyder det samtidig vildt eksotisk og spændende - og da jeg er VILD med japansk mad generelt, må det selvfølgelig prøves! Og ved du hvad? Har fået helt lyst til at prøve at lave Sarah Bernard kager - de ser jo så lækre ud og det lyder da ikke engang så forfærdeligt besværligt. Min mor plejer vist egentlig også selv at lave dem. I hvert fald er de jo en FRYD for ganen, uden lige!!
Kh. Eva