Endnu en karryret fra min hånd. Jeg elsker jo karry, ingefær, hvidløg og kokosmælk… I går var energien ret lav – rigtig mandagsstilstand. Men denne ret er hurtig at lave og samtidig dejlig at skue og god smag.
Man kan jo putte flere grøntsager i, hvis man synes. Skiveskåret gulerod, flere løg, porre, sugarsnaps osv. vil være godt at supplere med.
Kyllingefilet i karrykokossauce
1 pakke bacon
500 g kyllingefilet eller inderfilet
2 fed revet hvidløg
3 tsk revet ingefær
1 stort strimlet rødløg
1 bundt forårsløg
10-20 cherrytomater
2 spsk god karry
1 tsk gurkemeje
400 ml kokosmælk og evt. lidt fløde
et nip cayennepeber
1 spsk sukker
1 lime
salt
1 pose cashewnødder
Skær bacon i passende stykker og brun på en varm pande.
Læg i et smurt ildfast fad. Fjern det meste af den overskydende fedt og brun herefter kyllingekødet - krydr med salt. Læg kødet over i fadet. Drys det grønne fra forårsløgene herover samt halverede cherrytomater.
Varm lidt olie på panden og svits ved høj varme ingefær, hvidløg og karry et minutstid. Tilsæt rødløg og det hvide fra forårsløgene. Tilsæt kokosmælk/fløde, gurkemeje, cayenne, sukker, lime og salt. Lad simre nogle minutter. Hæld saucen over kødet.
Sæt i ovnen ca 15 minutter ved 180 grader
På en varm pande ristes nødderne. Disse drysses over retten lige inden servering.
Server med basmati eller jasmin ris.
Velbekomme:o)
Man kan jo putte flere grøntsager i, hvis man synes. Skiveskåret gulerod, flere løg, porre, sugarsnaps osv. vil være godt at supplere med.
Kyllingefilet i karrykokossauce
1 pakke bacon
500 g kyllingefilet eller inderfilet
2 fed revet hvidløg
3 tsk revet ingefær
1 stort strimlet rødløg
1 bundt forårsløg
10-20 cherrytomater
2 spsk god karry
1 tsk gurkemeje
400 ml kokosmælk og evt. lidt fløde
et nip cayennepeber
1 spsk sukker
1 lime
salt
1 pose cashewnødder
Skær bacon i passende stykker og brun på en varm pande.
Læg i et smurt ildfast fad. Fjern det meste af den overskydende fedt og brun herefter kyllingekødet - krydr med salt. Læg kødet over i fadet. Drys det grønne fra forårsløgene herover samt halverede cherrytomater.
Varm lidt olie på panden og svits ved høj varme ingefær, hvidløg og karry et minutstid. Tilsæt rødløg og det hvide fra forårsløgene. Tilsæt kokosmælk/fløde, gurkemeje, cayenne, sukker, lime og salt. Lad simre nogle minutter. Hæld saucen over kødet.
Sæt i ovnen ca 15 minutter ved 180 grader
På en varm pande ristes nødderne. Disse drysses over retten lige inden servering.
Server med basmati eller jasmin ris.
Velbekomme:o)
12 kommentarer:
Da fik jeg lige en idé til menuen på næste tirsdag. Glæder mig til at prøve din opskrift. Det lyder rigtig lækkert og en ny måde at servere kyllingefileer på. Tror du mangochutney er passende til retten ?
En god aften til dig
Slurp! Karry og kokosmælk er en fantastisk kombo! Det ser rigtig dejligt ud :-)
Hej Manna
Glæder mig, at du kan bruge opskriften:o)
Mangechutney vil passe perfekt der til, er jeg sikker på.
God aften til dig også.
Piskeriset, ja ikke? Det smager SÅ godt sammen. Slurp er det rette ord - hvor man har lyst til at spise saucen i rå mængder med en ske!! Og tak:o)
Jeg er vild med karry, så den her kommer på menuen når vejret igen giver en lidt appetit.
Knus
Hej Pernille
Døjer du med appetitten her om sommeren? Jeg ville ønske, at jeg af og til blev ramt af det fænomen... jeg er kronisk sulten;)
Knus
Kære Hanne
Det ser super lækkert ud, når jeg bliver lidt mere frisk, så tror jeg, at jeg vil prøve den opskrift.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
Kan varmt anbefales, smagen var virkelig god.
Jeg håber, at du snart får mere energi. Træls med sådan en periode, hvor man ikke er helt på toppen.
Knus Hanne
Uhm, det lyder bare så lækkert, Hanne - vi er også helt vilde med karryretter, og nu skal din prøves.
Varme klem ;)
Kære Madame
Den kan du roligt prøve af - smagen er virkelig lækker.
Knus Hanne
Hvor mange personer vurderer du denne opskrift til ?
Hej Stine
Ca 4 personer.
Send en kommentar