tirsdag den 6. august 2013

Pasta med friske tomater, squash og krydderurter

Der er et sandt overflødighedshorn af lækkerier i haven på dette tidspunkt. Tomater i massevis, friske krydderurter, små squash, chilier, bær, kartofler osv. Det er simpelthen fantastisk!!! Jeg elsker at kunne gå ud i haven og blot plukke det, som jeg føler for og lave det til et simpelt og smagfuldt måltid.
Disse helt friske råvarer kræver så lidt tilberedning og ganske få andre smagsgivere, da de har så stor smag i sig selv.

Tomaterne er selvfølgelig noget af det bedste i haven - søde, gode og i mange forskellige sorter. I år har jeg også en masse squashplanter - og at have muligheden for at plukke en lille bitte squash, er jeg blevet helt vild med. De er faste, søde og sprøde - noget helt andet end de store, som man køber i butikkerne. De er så gode, at de også går at spise rå.

Jeg plukkede nogle meget modne tomater og et par squash. Tog nogle håndfulde krydderurter - citrontimian, persille, salvie, citronbasilikum og en småbladet basilikum. Hvilken duft!

ca 1 spsk god olivenolie
2 ansjoser (kan udelades - brug evt et par skiver lufttørret skinke, bacon)
1 skalotteløg
½ grøn chili
1 fed hvidløg
2 små squash (eller 1 lidt større)
3 store håndfulde tomater
citrontimian (eller almindelig)
balsamico (eller citronsaft, evt vin)
salt
friskkværnet sort peber
Friskrevet parmesan eller lignende

Varm en stor pande godt op og hæld olie på. Hak ansjoserne fint og hæld dem på panden. Ansjoserne skal nærmest smelte. Skru straks ned for varmen og tag evt panden lidt af blusset, og tilsæt derefter hakkede skalotteløg og finthakket chili. Løget skal ikke branke. Svits i nogle minutter. Tilsæt herefter squash skåret i skiver, knust hvidløg og lidt salt. Svits endnu et par minutter.
Skær tomaterne i tern og put dem på panden sammen med citrontimian, et skvæt balsamico og et ordentligt kværn af den sorte peber. Lad tomaterne småsimre nogle få minutter. Hvis du bruger købetomater, kan du tilsætte en smule sukker.

Server med god pasta og et godt drys friskrevet Prima Donna, Thiese Vesterhavsost, parmesan eller lignende hård ost.

Note: Det var super godt!! Meget simpelt, men med smag af, hvad det netop er: tomater, fin citronsmag fra krydderurterne og sort peber - hvilket går helt fantastisk til de andre smage.
Hvis man bliver småskræmt af ansjoser, kan de blot udelades. De giver umami til retten. Men det gør tomaterne også og man kan evt salte lidt ekstra eller bruge et par skiver lufttørret skinke.

Ingen kommentarer: