søndag den 9. september 2012

Müsli med hindbær

Jeg eksperimenterer ofte med forskellige müsliblandinger. Denne version har jeg lavet et par gange og er rigtig glad for den. Blot farven er dejlig - pink müsli med en dejlig syrlig/sød smag af hindbær.

Det er min daglige hverdagsmorgenmad, som bliver drysset ovenpå en blanding af skyr og A38. 

Ca 3 dl friske eller optøede hindbær moses igennem en sigte for at fjerne kernerne.
Hindbærsaften blandes i en stor skål sammen med de øvrige ingredienser. Jeg har ikke nogle faste mål for sirup, honning og sukker - man må prøve sig lidt frem for at finde det forhold, som man bedst synes om.
ca. 3 dl Rugflager
ca. 3 dl Speltflager
ca 3 dl Bygflager
ca 200 g mandler, groft hakkede
½ dl neutral olie
et nip havsalt
ca. ½ dl agavesirup
ca. ½ dl honning
ca 2-3 spsk rørsukker

Jeg rister blandingen i ovnen ved 150 grader. Sætter en træske i ovnlågen, så dampen kan slippe ud.
Intervaller på ca 15 minutter, hvor jeg vender rundt i blandingen til den er tørristet. Det tog ca 45 minutter i alt.

Så er det bare at hælde på glas eller dåser.

4 kommentarer:

Bitten sagde ...

Det var da bestemt ikke nogen dårlig idé at tilsætte hindbær til sådan en omgang müsli - må prøves!

MollyMy sagde ...

Det lyder godt nok lækkert med de hindbær, det vil jeg prøve næste gang jeg skal lave en portion müsli.

Hanne K's verden sagde ...

@Bitten
Det må du gøre. Det overrasket mig hver dag, hvor fint hindbærsmagen træder frem.

Hanne K's verden sagde ...

@MollyMy
Det er super lækkert og håber også, at det falder i din smag :)