Jeg er stadig smådoven, så en decideret opskrift bliver det ikke, men mere idéer og cirka-anvisninger.
1 stor ørred fyldes med bunker af frisk estragon, citronskiver og drysses med estragonsalt, friskkværnet peber.
Pakkes i stanniol sammen med et par klatter smør og pres lidt citronsaft ud over.
Ca. 25 minutter ved 220 grader.
En stak gulerødder skæres i tynde staver. Pakkes i stanniol sammen med MERE RIGELIGT SMØR, en masse citrontimian, et dryp æblecidereddike, salt og peber.
Kartofler skæres i både, blandes med olie, salt, krydderurter og en tur i ovnen i ca. 30-40 min ved 220 grader.
Estragonmayocreme:
Mayonaise (helst Hellmanns eller hjemmelavet, hvis jeg skal bestemme)
cremefraiche
salt, peber
masser af frisk estragon
et dryp hvidvinseddike eller citronsaft
evt et drys cayenne for lidt ekstra bid
Note: Lækkert sommermenu, som der ikke var meget arbejde i, men smagte skønt.
Den estragonmayo kunne godt gå hen og blive en klassiker her - lidt smag a la kold bearnaise.
Og nu skal der dovnes ... foran fjernsynet imens Brødrene Price slår sig løs og viser deres køkkenmaskinpark.
12 kommentarer:
Selvom det er simnpelt, ser det jo rigtig lækkert ud.. Mmm, jeg håber vi kan fange et par ørreder, når vi skal på camping med min far i næste måned...
Halløj, en lækker dovenmiddag. Jeg skal da vist følge med i hvad du serverer, når dovenskaben har lagt sig ;-)
uhh jeg har lige købt 2 lækre stykker varmrøget laks i dag - det ville sørme være godt med dit tilbehør her:-)
Altså hvis det der er dovnemad... så var der mange fastfood-ædende mennesker, der ville ende i køkkenet i stedet for at ringe efter mad ;-)
Jeg synes, det ser skønt ud!
@Pille
Simpelt er godt.
Knæk og bræk til jer. Uhmmm, friskfangede ørreder på campingtur, det kan kun blive godt. God ferie.
@Madbanditten - du skal være velkommen her :) Lige nu er jeg fortsat doven, men mon ikke jeg snart ... eller i hvert fald efter ferien igen får rigtig gang i bloggen, det er i hvert fald målet.
God sommer.
@Tante Sød, varmrøget laks er også en sikker vinder. Uhm, elsker fisk!
@Piske ... hehehe!
Det var også ganske skønt. Boede vi ikke ude på bøhlandet, så kan det også godt være at dovnemad så anderledes ud her ;D
Det ser rigtgt lækkert ud.
Dovenskab fremmer nogen gange kreativiteten. Ufatteligt så opfindsom man kan være, når man forsøger at undgå at lave noget :-)
Nøj det ser godt ud. Sidst vi fik ørred var det med hollandaise og nye kartofler til. Tror dette skal prøves næste gang.
@By Busk - hollandaise og nye kartofler er altså også et hit! Det kunne jeg godt spise lige nu :)
@Grøntsagspigen ... hahaha - ja, lige præcis!!
Send en kommentar