Det bliver ikke til så mange indlæg her på bloggen. Jeg har travlt med at lave forskellige søde sager til en markedsdag i næste weekend.
Lidt mad er det dog blevet til - blandt andet denne spinattærte, som min mor havde lavet sidste weekend. Den skulle prøves af.
Den er virkelig god og især lunet til madpakken, gjorde den lykke.
150 g bacon
1 æble
2 rødløg
600 g frossen helbladet spinat
4 plader butterdej
1½ dl cremefraiche
1 dl mælk
3 store æg
100 g Feta
1 tsk tørret timian
salt, peber
evt. en bakke cocktailpølser
Lad spinaten tø – evt. optøning i mikroovn. Pres helt fri for væde.
Svits bacon til det er sprødt. Læg til side på fedtsugende papir.
Steg æble- og rødløgsbåde bløde i baconfedtet – hvis det er meget magert bacon tilsæt en smule olivenolie.
Forbag butterdejsbunden ca. 10-15 minutter ved 200 grader.
Fordel spinaten, bacon og æble-/løgblandingen på den forbagte bund. Drys med timian. Fordel pølserne herover eller spring dette over.
Pisk æg, cremefraiche, mælk, salt og peber sammen og rør feta heri. Fordel over fyldet.
Bag ved 200 grader ca. 35 minutter.
Server med salat og oliven.
Lidt mad er det dog blevet til - blandt andet denne spinattærte, som min mor havde lavet sidste weekend. Den skulle prøves af.
Den er virkelig god og især lunet til madpakken, gjorde den lykke.
150 g bacon
1 æble
2 rødløg
600 g frossen helbladet spinat
4 plader butterdej
1½ dl cremefraiche
1 dl mælk
3 store æg
100 g Feta
1 tsk tørret timian
salt, peber
evt. en bakke cocktailpølser
Lad spinaten tø – evt. optøning i mikroovn. Pres helt fri for væde.
Svits bacon til det er sprødt. Læg til side på fedtsugende papir.
Steg æble- og rødløgsbåde bløde i baconfedtet – hvis det er meget magert bacon tilsæt en smule olivenolie.
Forbag butterdejsbunden ca. 10-15 minutter ved 200 grader.
Fordel spinaten, bacon og æble-/løgblandingen på den forbagte bund. Drys med timian. Fordel pølserne herover eller spring dette over.
Pisk æg, cremefraiche, mælk, salt og peber sammen og rør feta heri. Fordel over fyldet.
Bag ved 200 grader ca. 35 minutter.
Server med salat og oliven.
13 kommentarer:
Den lyder dejlig, opskriften kommer i skal prøves bunken !!!
Hvad er det for søde sager du er i fuld gang med ??? Lyder spændene !!!
Hyggehygge
Marianne
Det ser meget lækkert ud, det skal da prøves en dag :-))
Lyder og ser skøn ud! Søde sager...marked!!!?? Fortæl lige lidt mere...hvor skal jeg køre hen i weekenden :O)
Hej Marianne
Tærten var lidt anderledes pga æblet - dejligt.
Jeg har lavet 2 slags karameller, en masse bolcher, bunde til Sarah Bernhardt ... på fredag skal det sidste laves.
Hanne
Hej Bebiane
Det var absolut heller ikke dårligt. Jeg er vild med tærter, så dejligt at prøve lidt nyt.
Hej La Chris
:o) Der er et lille marked henne i vores lokale kulturhus i Skelhøje, Midtjylland.
Så der skal sælges diverse hjemmelavede sager: karameller, bolcher, Sarah Bernhardt kager, trøfler og påskeæg.
Det bliver lidt spændende - har ikke før prøvet sådan noget :o)
Det var da en rigtig spændende tærte - den må jeg prøve på et tidspunkt! Dejligt at blive inspireret på en helt ny og sjov måde :-)
Og rigtig spændende med markedet - kan du ikke tage til et på Sjælland, så jeg kan komme og købe en masse? :-P
Uhm den ser lækker ud. Har specielt kig på cocktailpølserne hi hi. Sikke lækre sager du skal sælge! KNUS♥
Piskeris - ja, det var lidt anderledes. Jeg synes, at i lun tilstand kunne man bedre smage æblet og det var super godt.
En lille smuttur til Sjælland som rejsende i chokolade og konfekture ....... tjah, hvorfor ikke ;D
Hej Tina
Haha ...
Det smagte nu også godt - pølser, bacon og æble ... lidt juleagtigt;)
Jeg er spændt på, om det er til at sælge sådan noget. Men nu giver jeg det en chance.
Knus Hanne
Det ser lækkert ud, hvornår inviterer du mig til middag?
Tjah, Bette ... det må vi lige få fundet ud af :o)
Hej
Send en kommentar