Retten udviklede sig stille og roligt ud fra de ting, som jeg havde ved hånden i køleskabet og fryseren… og med lysten til noget med æg.
Smagen er dejlig – milde og rene smagsindtryk. Spinat bliver jeg mere og mere vild med!
150 g frisk pasta – koges, skyldes og dryppes af.
1 tsk smør
et par håndfulde frossen bredbladet spinat
½ dl fløde
salt, peber, sukker
4 tynde skiver hamburgerryg, lufttørret skinke, røget mørbrad, kylling …
40 g Feta i tern
3 spsk cremefraiche
1 tsk sennep
en lille håndfuld frisk basilikum
4 æg
½ kugle frisk mozarella
Læg den kogte pasta i bunden af et smurt fad.
Bland med tern af kød og Feta.
Smelt smør, tilsæt frossen spinat og fløde. Lad småsimre 3-5 minutter og smag til med salt, peber og et nip sukker.
Fordel spinatblandingen ud over pastaen – jævn evt. det sidste meget flydende sauce med lidt mel og kog godt igennem.
Slå æggene ud og læg i små fordybninger i fadet. Fordel den jævnede sauce rundt omkring æggene.
Dryp evt. æggene med nogle dråber fløde for at undgå en tør overflade.
Gratiner i ovnen ved 220 grader eller 200 graders varmluft i ca. 15 minutter – til æggene er, som du kan lide dem.
9 kommentarer:
Kære Hanne
Skøn ide, rigtig påskeagtig!
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
Ja, ikke - man får virkelig lyst til æg, spinat, lam, laks her op til påske:o)
Knus Hanne
Jeg er enig med Vibeke - den udstråler virkelig påske! :-D
Den ser virkelig lækker ud din ret, tror at jeg vil prøve at lave den men uden kød, er sikker på at den bliver super alligevel'
Knus
Piskeris - ja, dejlig påskemad:o)
Piskeris - ja, dejlig påskemad:o)
Hej PernielleJa, det vil være lige så godt uden kød eller f.eks. med laks i stedet, hvis man er fiskespiser.Og lav endelig en stor portion - det smager også godt dagen efter.Knus Hanne
Det ser lækkert ud! Ville lige ønske dig en rigtig god påske. KNUS♥
Kære Tina
Et meget forsinket god påske til dig.
Jeg har slet ikke været på bloggen de sidste dage ... Men ha' en rigtig dejlig påskemandag.
Knus Hanne
Send en kommentar