søndag den 20. september 2009

Endnu et kageeksperimentSå blev det tid til at eksperimentere lidt med endnu en kage.

Vi var til ålegilde i fredags og jeg fik lov at tage desserten med. Det er med at benytte sig af enhver lejlighed til at få lov at bage og dekorere kager;)

Inden i er der en mandelchokoladekage efter denne opskrift. Jeg tilsatte 4 spsk kakao – det fremgår ikke af opskriften, men det passede meget godt. Rigtig god kagebund, som er koncentreret og lidt tung i det.
Fyldet er hyldeblomstmousse, som jeg synes har en dejlig smag af sol og sommer.

Derudover en chokoladecreme af fløde og Mountain Superior Extra dark Chocolate. Jeg havde hørt fra min sidste kage, at Tobleronecremen druknede lidt i hyldeblomstsmagen. Så denne gang prøvede jeg med den mørke chokolade – og det var en god kombination.

Pynten er af royal icing. Jeg havde lavet bladene og vindrueklaserne i god tid, da jeg vidste at fredagen blev lidt presset tidsmæssigt… og må indrømme, at jeg ikke lige havde modet til at begynde at lave guirlander direkte på kagen i fredags….

Skal have købt et par dummies, så jeg kan øve mig på Lambethmetoden, inden jeg igen skal af sted på kursus hos Sifbeth. Skal jo nødig have skæld ud af den skrappe skolefrøken ;)

Folk var glade for kagen. Den er koncentreret og tung, så man spiser ikke ret meget. Jeg tror, at der i denne kage var til mindst 15 personer.
Spørgsmål til de rutinerede kagebagere:)

Når I laver mousse, hvordan får I det så stift, at det ikke vælter ud af siderne, når man fjerner springformskanten?

Hvordan får I en helt glat overflade. Jeg har smurt op med IMBC, men det bliver alligevel ikke helt glat. Måske jeg skal have mere på og måske I bruger et bestemt værktøj til at glatte ordentligt med?

19 kommentarer:

Pernille på 1. sagde ...

Hvor er den bare flot din kage Hanne, og det lyder til at den må have smagt fantastisk, er det ikke noget af en dyr hobby ? syntes at jeg har set at værktøjet koster en del - men pyt det er jo helt igennem fantastisk !

Knus

Piskeriset sagde ...

*piiiiiiiiiift pift*

Hvor er den flot! *klapper begejstret* :-)

Hvilke farver har du brugt i pynten?

Mht. moussen så har jeg oftest blot brugt chokoladecreme lavet af smeltet chokolade og flødeskum (der ikke skal være alt for blødt pisket), men jeg har også prøvet mousser, hvor der er blandet stiftpiskede æggehvider i. Det er en fordel, hvis den kan stå et par timer i køleskab, inden du fjerner springformen, og jeg tror også, jeg har læst et sted, at man kan putte kagen et par timer i fryseren.

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
Herligt som du da bare går igang, den er flot, og må have smagt dejligt.
Jeg håber du får svar på dine "tekniske" problemer!
Piskeriset skriver noget om, at sætte kagen i fryseren, jeg kom til at tænke på, at når den så har stået på køkkenbordet igen, kommer det der mousse så ikke til at flyde? - Det var bare en tanke:
Knus
Vibeke

Piskeriset sagde ...

Vibeke - jeg har prøvet en enkelt gang, at en kage 'lækkede' lidt, men det var fordi massen ikke var indkapslet godt nok. Ellers burde det ikke være et problem, med mindre kagen skal kunne stå fremme adskillelige timer.

Tili sagde ...

Rigtig fin kage - flotte vindrueklaser!

Mht fyld, jeg bruger gerne husblas når jeg laver mousse eller hindbærmousse med hindbær, yoghurt og flødeskum - pisk fløden til lige inden det bliver til smør, hvis du vender med smeltet chokolade!
Jeg lader gerne min kage stå natten over eller min 5-6 timer fra jeg fylder den til jeg smører op! Jeg vil tro du bare skal bruge lidt mere smørcreme - skal prøve at huske at tage nogle undervejs billeder næste gang!

Kender du www.kageportalen.dk ?
Der er mange gode opskrifter og forskellige fif..

Mrs Cakeaholic sagde ...

Hanne, det må jeg sige...Den er godt nok flot din kage.....
Til dit spørgsmål, når du smøre din kage op med IMBC så gør det af flere gange,ind og ud af køleskabet og glat fladerne ind i mellem hvert lag...
Jeg bruger husblas i mine frugt mousser. '
Og altid i køleskabet i flere timer så den kan sætte sig, inden du smøre den op.
Håber det kan hjælpe lidt...

Eva og Alex sagde ...

Jeg synes du er blevet så dygtig. Super flot! Du kan rolig være stolt...
Og jeg forestiller mig at smagen også var til et 12-tal! :-)

Mange hilsner Eva

Grith sagde ...

Hej.

Det er nu ellers en fin kage. Jeg tror som de andre herinde at du måske skal bruge mere smørcreme eller lign. og så skal den måske så i køleskabet lidt længere før du starter.

Man kan også få et glatte redskab, der minder lidt om et strygejern til at få overfladen og siderne helt glatte.

Og ellers er det bare øvelse.

Hilsen Grith

Hanne's verden sagde ...

Hej Pernille

Tak:) Smagen var dejlig.
Jo, det er vildt dyrt. Også fordi man vil jo gerne have en grundværktøjskasse ret hurtigt, for ellers er det jo ikke rigtigt sjovt. Så jeg siger også pyt;)
Knus

Hanne's verden sagde ...

Hej Piskeris

:) rødmer klædeligt;)

Jeg har købt pastafarver hos Kagebutikken.dk.

Jeg havde kagen til at stå i køleskabet natten over - det var ikke nok. Chokoladecremen blev, hvor den skulle, men ikke moussen. Så måske jeg skal prøve med stiftpiskede æggehvider.
Tak for rådet:)

Hanne's verden sagde ...

Hej Vibeke

Ja, man er bare nødt til at kaste sig ud i det. Men kan godt mærke, at det er sværere end "det salte køkken". Og der opstår vildt mange spørgsmål undervejs.

Jeg tror også, at man skal holde lidt igen med de der flødecremer/flødemoussefyld, hvis de skal stå længe ude - både pga. holdbarhed og "udflydenhed". Men tror nu ikke, at det kan flyde ud, hvis bare man har nok smørcreme til at kapsle ind.

Knus Hanne

Hanne's verden sagde ...

Hej Tili

Tusind tak for dine råd. Jeg har brugt kageportalen lidt, men måske jeg lige skal give den lidt mere opmærksomhed inden næste kageprojekt.

Jeg var også lidt stolt af de vindrueklaser - selv om jeg lavede dem i god tid. Havde ikke helt modet til at sprøjte direkte på kagen. Det må også blive næste gang...

Mht. husblas havde jeg det i hyldeblomstmoussen, men måske det ikke var nok. Tror, at jeg vil prøve med en anden mousseopskrift næste gang.

Det at moussen flyder ud, gør det heller ikke just nemmere at smøre smørcreme på. Men du har sikkert ret i, at jeg måske er for nærig med den.

Ville være dejligt med et par undervejsbilleder:)

Jeg er meget taknemmelig for, at du giver dig tid til hjælpende kommentager. Tak for det.

Hanne's verden sagde ...

Hej Irene

Tak for rådet. Jeg brugte også husblas, men tror, at jeg vil prøve en anden opskrift næste gang.

Forsøgte også det med at smøre op af flere gange med IMBC, men måske jeg stadig var for nærig.

Jeg kastede mig ellers ud i IMBC efter dit råd denne gang. Og du har ret - det smager himmelsk:) Og var også ok nemt at finde ud af.

Hanne's verden sagde ...

Hej Eva

Tak for din søde besked:) Lidt stolt - i hvert fald over vindrueklaserne;)

Smagen var dejlig.

Hilsner fra Hanne

Hanne's verden sagde ...

Hej Grith

Velkommen til:) Og tak for at du tog dig tid til at komme med råd. Det er jeg super glad for.

Øvelse skal der til. Så jeg må de næste måneder suge enhver lejlighed til mig for at lave en kage... en sidegevinst kan så blive nye venner;)

Hilsner Hanne

Klidmosteren sagde ...

Kære Hanne

Wow, hvor er den flot. Du skal bare smøre tykkere på, så skal det nok gå alt sammen :-)

Det ender jo med at du bliver lige så god som Sif!

Knus
Malou

Hanne's verden sagde ...

Kære Malou

Tak:)

Arh ... det tror jeg ikke. Hun er jo fuldstændig fantastisk dygtig. Men det halve kan også gøre det ;)

Jeg må prøve at overvinde mig selv og smøre tykt på næste gang ... er bare bange for, at det kommer til at smage for meget igennem smørcremen.

Knus og god weekend til dig.
Hanne

Eva Ekman sagde ...

Kære Hanne

Som du selv siger er du bange for at kagen kommer til at smage igennem af smørcremen. Put aldrig mere end et tyndt lag på, næsten gennemsigtigt.

Det du skal gøre er: Bag nogle tynde lagkagebunde, Max en halv cm høje, og skær dem derefter til i lange strimler i den bredde som du ønsker i højden på din kage. Derefter forer du kanterne i din form med disse, lægger kagebunden, som du har skåret til, i og dernæst mousse eller andet fyld. Sørg for at bunden er skåret ud på størrelse med formen inden du forer formen med lagkage-kanterne idet det ikke gør noget at den nederste bund bliver trykket ned i. Så er du sikker på kagen er "tæt" hele vejen rundt.
Husk: tyndt lag smørcreme, det er kun på kagen som "lim" til din sugarpaste / fondant / marcipan....

Hanne's verden sagde ...

Kære Eva

Tusind tak for dit råd. Det giver så meget mening!! Det skal helt sikkert prøves næste gang.

Mange hilsner og velkommen her
Hanne