søndag den 6. juli 2014

Salat med grillede grøntsager

Årets nyanskaffelse skaber lykke i vores lille hjem - en gasgrill. Jeg har bestemt været en af dem, som har sagt: "at grille på gas er ikke at grille" ... men jeg må bide ordene i mig!! Det kan godt være, at der mangler en smule røgsmag, men ærligt talt tror jeg ikke, at man kan smage forfærdeligt meget forskel. Det skønne ved en gasgrill er, at man kan grille hver eneste dag uden det store bøvl og forberedelse. Og det er da en bonus, som er til at forholde sig til i en travl hverdag.

Derfor er det også nemt blot at grille nogle elementer til en ret, uden det store besvær, f.eks. grøntsager, som kan indgå i en salat. Og det er virkeligt skønt - giver nogle nye smagsnuancer til en salat og andre teksturer. Det ville have klædt salaten med noget sprødt - f.eks. ristede nødder eller brødcroutoner.

Grillede grøntsager
1 squash i tynde skiver
1 bundt forårsløg

et par spsk olivenolie
et drys chipotle chili
saft fra ½ citron
salt
Marinaden piskes sammen og grøntsagerne vendes heri.
Grilles få minutter på meget varm grill eller  grillpande

Den øvrige salat (som blandes i skålen med resten af marinaden)
saft fra ½ citron
1-2 tsk sherryvineddike (eller anden eddike)
salt
mørk og lys agavesirup
1-2 avocado
2 nektariner
feta
oliven med sten
Saft fra citron, sherryvineddike, salt og sirup blandes godt sammen i resten af marinaden fra grøntsagerne. Avocado skæres i tern og blandes straks med dressingen for at undgå misfarvning, herefter blandes tern af nektarin og de grillede grøntsager i. Arranger salaten på et fad og fordel feta og oliven ovenpå.
Giv gerne salaten et drys ristede pinjekerner, mandler eller hjemmelavede brødcroutoner.

Server til grillet kød eller fisk.

Note: Der vil blive grillet flere grøntsager til salater her hos os. Særligt forårsløgene smagte forrygende. Man kan lege med forskellige smagsgivere - krydderurter, krydderier, sirup, citrusfrugter af forskellig slags. Det er bare at prøve sig frem. Og jeg er vild med grill-striberne - det er nu altid pænt! ;o)

Ingen kommentarer: