Green curry - købt hos etnisk købmand |
Jeg surfede lidt rundt og lod mig inspirere af denne laksa og kogebogen Mit thaikøkken af Hanne Holm.
1 hel kylling
ca 1 spsk smagsneutral olie
1-2 tsk grøn karrypasta (jeg nøjedes med 1 tsk!!)
4 fed knust hvidløg
1 stort, finthakket løg
1 ds kokosmælk (ikke light)
9 dl kyllingefond
ca 100 g Sobanudler eller lignende
3 gulerødder
½ bakke sukkerærter
200 g babyspinat
ca 2 tsk sukker
2 limefrugter
salt
koriander
purløg
Start med at partere kyllingen/kødet skæres af benene. (Benene kan koges sammen med suppeurter - eller gem skroget i fryseren til en anden dag, hvor du har tid til at lave din egen fond). Skær kødet i tern på ca 1x1 cm - hold kødet fra brystet adskilt fra kødet fra låret. Låret kan tåle lidt længere tid i gryden uden at blive tørt.
Varm olien op i en gryde. Rist karrypastaen sammen med knust hvidløg. Hvis det bider for voldsomt fast i grydens bund, tilsæt da et par spsk kokosmælk. Skru ned for varmen og tilsæt evt lidt mere olie, svits løget ca 5 min - gerne sammen med kødet fra lårene. Tilsæt herefter kokosmælk og fond. Lad simre 10 min. Tilsæt kyllingebrystet og nudler 5-7 min før suppen skal serveres, gulerødder ca 3 min før servering, sukkerærter og spinat ca 1-2 min før servering. Spinatbladene skal blot lige falde sammen. Det er vigtigt at grøntsagerne kommes i til sidst for at bevare sprødheden. Smag til med lime, sukker og salt.
Ved servering drysses med koriander og purløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar