søndag den 24. marts 2013

Green Curry - oksekød i grøn karry med nudler

 
Jeg er vild med at shoppe rundt i de små etniske butikker. Oftest handler jeg hos en lille thaikøbmand, som ligger i Gravene i Viborg. En lille butik, hvor man må vakle ned af skæv en stentrappe til kælderen, som er fyldt med gode sager. Friske grøntsager, krydderurter, den gode kokosmælk: Chaokohi, nudler i mange afskygninger, kondenseret mælk til god pris, karry-pastaer m.m. Samtidig er der god service og hjælp at hente, hvis man er i tvivl, om hvordan man f.eks. laver Tom Yum-suppe og andet.
Sidst jeg var dernede for at handle, købte jeg en grøn karrypasta. Og det var med udgangspunkt i denne, jeg lavede aftensmad i går. Det blev ret vellykket ... Nogen kaldte hver bid en oplevelse med overraskelser i form af blød/sød banan, knas fra nødder, cremet sauce osv. Store ord fra en jyde - så måltidet var godkendt. ;o)

Green Curry med oksekød
1-2 spsk smagsneutral olie
1-2 spsk green curry/grøn karrypasta
1 spsk friskrevet ingefær
1 fed fintrevet hvidløg
½ rød chili uden kerner
500 g hakket oksekød
evt. ekstra karrypulver
2 rødløg i strimler
1 squash i strimler
3 røde snackpebre i strimler
1 dåse kokosmælk
1 limefrugt
1 appelsin
salt eller fiskesauce
ca 1 tsk sukker
et bundt frisk koriander
banan
peanuts
brede Udonnudler eller lignende
Varm en wok eller stor gryde op, hæld olie på og rist karrypasta, ingefær, hvidløg og chili et minutstid under omrøring. Tilsæt evt ekstra olie, hvis det bider for meget fast i bunden af gryden. Tilsæt herefter oksekødet lidt efter lidt og brun det. Krydr med lidt salt og smag, om karrystyrken er passende - ellers tilsæt evt lidt mere karrypasta eller karrypulver.
Tilsæt nu rødløg, squash og svits til løgene falder lidt sammen. Hæld kokosmælk på og saft fra lime og appelsin, sukker og salt. Lad gryden småsimre 5 minutter. Tilsæt strimlet peberfrugt og stilkene fra korianderen. Lad simre yderligere nogle minutter. Peberfrugten skal bevare sprødhed. Smag til med salt, sukker og syre.

Server med nudler og drys rundhåndet med koriander, banan og peanuts. Server en limebåd til, så den enkelte selv kan justere med syrlighed.

Note: En meget vellykket thai-ret. Den grønne karrypasta er god! Og balancen imellem stærkt, sødt, syrligt, salt og bittert - samt banan, nødder og kokosmælk er skøn!
 

5 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Kære Hanne

Uhm, fristende og lækker ret. Wow, store ord fra en jyde - det har du helt ret i :-D

Kram
Malou

Hanne K's verden sagde ...

Kære Malou
Tak :) Tror, at den karrypasta kommer godt i brug den næste tid.

:D .. og så kommer det sådan ret tørt ud af ham.

Knus Hanne

heidi sagde ...

Det ser skønt ud - godt at jyden stadig kan imponeres :-)
Jeg har den samme røde karry plus den grønne, købt i Sverige for snart 4-5 år siden, så de holder længe.

Tror vist snart jeg skal ned i Gravene og kigge igen :-)

Hanne K's verden sagde ...

@Heidi,
Hold da op - kan pastaen virkelig holde sig så længe. Det ville jeg ikke have troet - men godt at vide, så skal vi ikke kun leve af green curry den næste tid ;)

Det må du gøre - det er altid rart med lidt eksotiske ting til køkkenet.

heidi sagde ...

Ja i hvert fald i køleskab, og hvis man passer på med kun at bruge rene redskaber nede i bøtten - de fejler intet selvom de begge har været åbnet næsten siden jeg købte dem :-)