Carpaccio kræver næsten ingen opskrift og beskrivelse ... men jeg har lige genopdaget retten efter mange år, hvor jeg ikke har skænket den en tanke. Jeg er begejstret!! Det er hurtigt at lave, det ligger let i maven og smager vidunderligt!!!
Jeg købte en af de pakker, som sælges i mange supermarkeder. Næste gang vil jeg gå til slagteren - og der kommer ikke til at gå lang tid! Jeg kasserede den ost, som lå i en lille pose, da det så temmeligt gråt og trist ud - og jeg havde lige købt et lækkert stykke økologisk Vesterhavsost hos ostehandleren, som jeg i stedet brugte.
Det møre kød, skarphed fra rucola, sprød salat, nøddesmag fra sprøde pinjekerner og Vesterhavsost, fedme fra olivenolie og ost, syrlig balsamico - det hele spiller bare så godt sammen og går op i en højere enhed, hvad smag og tekstur angår. Her er det virkelig på sin plads at bruge gode råvarer: olivenolie, flagesalt, ost, balsamico.
1 pakke carpaccio
et par håndfulde spæde salatblade (fx. rød mangold, rucola, spinat)
et par spsk pinjekerner
Vesterhavsost, Prima Donna eller Parmesan
1 spsk olivenolie
½ spsk god balsamico
Maldon havsalt
Friskkværnet peber
Rist pinjekernerne over ikke al for høj varme, de skal blot tage en smule farve. Lad dem køle helt af.
Skyl og slyng salatbladene.
Pisk olivenolie og balsamico sammen og smag til med havsalt og peber.
Fordel carpaccio ud på en tallerken. Læg en bunke salatblade på midten. Drys de ristede pinjekerner ud over tallerkenen, høvl nogle tynde flager ost og drys over. Dryp dressingen ud over.
NYD!!!!
6 kommentarer:
Kære Hanne
Det er bare en evig klassiker. Dejlig udgave :-)
Knus
Kære Malou
Tak - og ja, det er virkelig en skøn klassiker. Glæder mig allerede til næste gang, den kommer på menuen.
Knus Hanne
Det er simpelthen så lækkert! Jeg ville forkæle mig selv med carpaccio i går, men havde desværre undervurderet min 2-årige datters fornemmelser for lækker mad, så jeg måtte dele min beskedne portion.
@Sysleren
:D Det er både dejligt .. og en prøvelse, når de små ikke er kræsne. Du må snart lave dig en ny KÆMPE portion, så der er nok at dele af ;)
Vidunderlig spise - somme tider laver en vegetarversion med rødbeder - bestemt heller ikke dårligt.
@Anonym
Ja, det er en dejlige spise. Jeg har aldrig prøvet vegetarcarpaccio - det må forsøges på et tidspunkt.
Send en kommentar