søndag den 2. oktober 2011

Asiatiske frikadeller med nudelsalat

 
Søndage, hvor der ingen planer er, er oplagte at bruge på at lave noget mad, som gør den følgende uge lidt nemmere. 
I dag har jeg derfor kogt en kylling og nogle kyllingeoverlår - dette giver suppe og fond til forskellige retter. Derudover kyllingekød, som kan bruges i sandwich, til salat, som fyld i en tærte eller lignende.

Det blev også et en stor portion asiatiskinspirerede frikadeller - både til aftensmaden og gode til madpakken.

Asiatiske frikadeller
500 g hakket svinekød
500 g hakket oksekød
2 tsk salt
et par spsk soya
1 tsk sambal oelek
2 fed fintrevet hvidløg
2 små skalotteløget, fintrevet
1 stor spsk fintrevet ingefær
2 æg
½ dl havregryn
2 spsk mel
lidt vand
1 rød chili
1 fintrevet squash
saft fra 1 limefrugt
1 spsk æblesirup
½ bundt finthakket forårsløg
1-2 spsk hakket koriander
Rør først farsen sej med salt. Tilsæt herefter soya, sambal oelek, hvidløg, løg, ingefær og æg. Rør godt sammen, inden resten af ingredienserne tilsættes.
Lad farsblandingen stå på køl 1 times tid. Rør godt igennem igen og tilsæt evt lidt mere væde.
Smag til med salt, soya, peber.
Brun dem på en varm pande i olie. Steg færdig i ca 20 minutter i en ovn ved 180 grader.

Nuddelsalat
1 pære
½ melon
1 stor rød snackpeber
ca 2 dl finthakket rødkål
½ bundt hakket forårsløg
2-3 majskolber (dumpet i kogende, saltet vand - kogetid 7-9 min og skåret fra kolben)
ca 4 dl kogte nudler
Skær frugt og grøntsager fint. Klip nudlerne i stykker, så de er nemmere at spise.

Dressing:
2 spsk æblesirup
saft fra 1 lime
et par spsk smagsneutral olie
salt, peber
1 fed fintrevet hvidløg
1 tsk fintrevet ingefær
Ryst dressingen sammen og bland det hele godt sammen.

Note:
Frisk og let aftensmad. I frikadellerne kunne man tydeligt smage både koriander, ingefær, hvidløg og chili.
Jeg glæder mig til frokosten i morgen!

1 kommentar:

iphone reparation sagde ...

Det lyder spændende med asiatiske frikadeller, og skal da prøves. Tak for tippet :)


Hilsen

Bent
http://iphonereparationer.dk/