søndag den 16. oktober 2011

Hindbærtærte med marcipan og nødder


Der er stadig bær på hindbærbuskene i haven. Det synger på sidste vers, men i går fik jeg alligevel denne  portion, som jeg kunne bruge til en salat.
Det er helt enormt, som de buske har givet mange bær i år og over en rigtig lang periode. Et dyk i fryseren gav bær til nedenstående tærte, som er lavet efter en opskrift, min mor har lavet. Der er ikke så meget at sige ... hindbær, maricpan, sød tærtebund og nødder. En dejlig efterårstærte - god som dessert, men også som eftermiddagskage med en kop the til på en solbeskinnet søndag!
Hindbærfyld
400 g hindbær
200 g rørsukker
50 g æblesirup (kan byttes med 50 g rørsukker)
saft fra ½ citron
1 stang vanille
Skrab marven ud af vanillen, mos kornene med en spsk sukker og bland sammen med hindbær, sukker, sirup, citron og den tomme vanillestang. Kog til en kompot med konsistens som marmelade. Lad den køle af.

Tærtedej
150 g hvedemel
50 g fuldkornsemmer/-speltmel (eller blot hvedemel)
80 g sukker
marv fra ½ stang vanille
1 knsp salt
125 g blødt smør
1 æg
Ælt dejen sammen.

140 g marcipan

Nøddetop
1 æg
100 g sukker
50 g grofthakkede hasselnødder
50 g grofthakkede mandler
Pisk æg, sukker og nødder sammen.

Pres dejen ud i en smurt tærteform. Rul marcipanen tyndt ud f.eks. i en pose. Læg marcipanen ovenpå dejen. Fordel den afkølede hindbærkompot ovenpå marcipanen og herefter nøddeblandingen, som glattes forsigtig udover hindbærene.

Bages ved 200 g ca. 20-25 minutter.

 

16 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Uhada, den ser syndigt lækker ud! Det er godt med efterårshindbær. Mine svigerforældre har også en masse hindbærplanter, der giver til langt ud på efteråret, og der arver jeg et par poser hist og pist ;-)

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

øj altså, sikke kræs du disker op med. Fantastisk at der er hindbær så sent, det vidste jeg slet ikke. Mon ikke også den ville være god med saftige æbler?

LaTascha sagde ...

Nååååååååå hvor ser den bare god ud. Og i øvrigt ret godt gået, at du stadig har hindbær på buskene. Jeg tror vores de sidste røg i en portion marmelade i august engang:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Tante Grøn sagde ...

Er du vimmer den ser lækker ud. Skam dig at friste med sådan noget:)

foodfanatic sagde ...

Kære Hanne
Uha hvor jeg misunder dig de hindbærbuske. Der er virkelig ikke noget som friskplukkede bær. Tærten med marcipan lyder iøvrigt også rigtig lækker. Den minder mig lidt om den blommetærte, du lavede for noget tid siden. Jeg kan ikke huske, om jeg fortalte dig det, men jeg lavede den til mine kollegaer, og de var ellevilde og bad alle om opskriften, så jeg sendte dem linket til din blog. Herefter er det så åbenbart blevet delt igen med de familiemedlemmer (mine kollegaers), som har smagt den, og som ville have opskriften. Det må man da vist kalde en success :)
Kh Nadia

Hanne's verden sagde ...

@Piske,
Efterårshindbær er totalt et hit. Jeg har planer om at udvide rækken næste år. Man kan vel ikke få for mange hindbær...

Hanne's verden sagde ...

@Tante Sød,
Nogle hindbærsorter er åbenbart meget sene. Jeg havde også helt glemt det fra sidste år, at de bliver ved så længe.
Jo, nogle gode danske æbler vil helt sikkert også gøre lykke i kagen. Eller brombær, blåbær og måske pærer.

Hanne's verden sagde ...

@Anne,
:)Dejlig var den.
Tror måske bare, at jeg har en meget sen sort.
Kh Hanne

Hanne's verden sagde ...

@Tante Grøn,
Uuuuunnnnndskyld!!! ;)

Hanne's verden sagde ...

Kære Nadia
Ja, friske bær er en skøn ting.
:) Tak - hvor dejligt at høre om blommetærten og dens færd ud i verden ;).
Kh hanne

Anne au Chocolat sagde ...

Kære Hanne
Den tærte ser vidunderligt lækker ud :)

Hanne's verden sagde ...

Kære Anne
Tak :) En dejlig efterårskage, som også smager lidt af sommer.

Elisabeth sagde ...

Jeg har lige lavet en fri fortolkning af denne tærte... Med en blanding af brombær og hindbær, med revet marcipan, og crumble på hasselnødder, mandler, havregryn, smør og sukker... Den ser vildt lækker ud. Glæder mig til at smage den senere!

Hanne K's verden sagde ...

@Elisabeth
Håber, at den faldt i smag. Skønt med sommerens bær her midt i vinterkulden. Jeg kunne få helt lyst til at bage en her i eftermiddag!

Anonym sagde ...

nøddetoppen.skal der ikke kun bruges hviden.har bagt den en gang før med et helt æg, og den blev helt hvid og ikke klar som dit billede af tærten

Hanne K's verden sagde ...

@Anonym
Jeg brugte godt nok et helt æg .. så ved ikke, hvad der kan være sket med din kage. Beklager.