I lørdags var det meningen, at vi ville have tændt grillen op, men det blæste helt vildt ... så lammet blev i stedet tilberedt i ovnen.
Aiolien er der godt med spark i - jeg brugte endda kun 3 fed hvidløg, jeg fandt en del opskrifter, hvor der skulle 5-6 fed i.
Virkeligt et lækkert måltid.
Lammeculotte
(2 personer)
1 lammeculotte
1 frisk grøn chili uden kerner
2 fed hvidløg
lidt citronsaft
salt, peber
tørret salvie
tørret ramsløg
olie
Alle ingredienser får en tur i en minihakker eller med stavblenderen.
Culottens ridses og lægges i en pose sammen med marinaden. Marinaden gnides grundigt ind i kødet og marinerer min. ½ time - gerne meget længere.
I ovnen ved 225 grader i 15 minutter, derefter skrues ned til 175 grader, hvor stegen får endnu 15 minutter. Hviler efterfølgende i mindst 20 minutter.
Citrontimian-gulerødder
4 store gulerødder i strimler
2-3 skalotteløg i strimler
et bundt frisk citrontimian
olie
Alle ingredienser får en tur i en minihakker eller med stavblenderen.
Culottens ridses og lægges i en pose sammen med marinaden. Marinaden gnides grundigt ind i kødet og marinerer min. ½ time - gerne meget længere.
I ovnen ved 225 grader i 15 minutter, derefter skrues ned til 175 grader, hvor stegen får endnu 15 minutter. Hviler efterfølgende i mindst 20 minutter.
Citrontimian-gulerødder
4 store gulerødder i strimler
2-3 skalotteløg i strimler
et bundt frisk citrontimian
evt. fintrevet citronskal
olivenolie
salt, peber
agavesirup eller honning
citronsaft
et par klatter smør
Gulerødder og løg blandes godt med timian, olie, salt, peber, sirup, citronsaft,citronskal og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Rør af og til. De sidste 15 minutter lægges et par klatter smør ved.
Aioli
2 æggeblommer
2 fed revet hvidløg
1 spsk dijonsennep
½ spsk hvidvinseddike
citronsaft
2 dl olie, f.eks. raps eller mild olivenolie
salt, peber
Pisk æggeblommer, hvidløg, eddike og sennep. Tilsæt olien - først dråbevis, imens der piskes kraftigt og siden hen i en tynd stråle. Pisk, pisk, pisk!
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Små kartofler i ovn
små kartofler vaskes og evt. halveres.
Bland kartoflerne med:
olie, frisk timian, salt og peber.
Bag i ovnen ca. 1 time til de bliver brune og sprøde.
Evt. et par klatter smør ved kartoflerne de sidste 10-20 minutter.
olivenolie
salt, peber
agavesirup eller honning
citronsaft
et par klatter smør
Gulerødder og løg blandes godt med timian, olie, salt, peber, sirup, citronsaft,citronskal og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Rør af og til. De sidste 15 minutter lægges et par klatter smør ved.
Aioli
2 æggeblommer
2 fed revet hvidløg
1 spsk dijonsennep
½ spsk hvidvinseddike
citronsaft
2 dl olie, f.eks. raps eller mild olivenolie
salt, peber
Pisk æggeblommer, hvidløg, eddike og sennep. Tilsæt olien - først dråbevis, imens der piskes kraftigt og siden hen i en tynd stråle. Pisk, pisk, pisk!
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Små kartofler i ovn
små kartofler vaskes og evt. halveres.
Bland kartoflerne med:
olie, frisk timian, salt og peber.
Bag i ovnen ca. 1 time til de bliver brune og sprøde.
Evt. et par klatter smør ved kartoflerne de sidste 10-20 minutter.
6 kommentarer:
Uhm, jeg elsker Aioli!
Det er en god opfindelse. Det er mayo genrelt bar, en god opfindelse:)
Dem vi skal rejse med til Spanien har været der flere gange og de fortæller, at de køber aioli hver dag i en lille delikatessebutik om hjørnet, for den er simpelthen helt fantastisk...
Der kom da lige to punkter på programmet til en gang der skal afprøves noget fra blog-land - aioli og de dersens gulerødder!
MissMuffin, ja Aioli er bare lækkert. Jeg tror, at det bliver et hit denne sommer som grilltilbehør.
Det lyder skønt med sådan en delikatessebutik - du må svælge i lækre sager, når I kommer afsted :)
Hej Heidi
De gulerødder kan du glæde dig til ... på grillen i en grillbakke er de også altid et hit. Man kan jo også altid blande med porre, forårsløg, peberfrugter eller hvad man ellers har lyst til :)
Årh, hvor lever I godt! Det er da et måltid, som gør én i godt humør :-)
Piskeris, ja - det har du ret i. Vi var glade :)
Send en kommentar