mandag den 8. juni 2009

Fodboldmenu
Jeg var lidt tvangsindlagt til at se fodbold i går… eller i hvert fald til at være i stuen med fjernsynet. Vi kunne ikke se kampen hjemme, da Puls-kanalen ikke er en del af vores parabol-pakke. Mine forældres hus stod tomt, så vi havde fået lov at gå derned og se kampen og dermed blev det også i min mors køkken, jeg tilberedte fodboldmenuen. Altid spændende at lave mad i et andet køkken end ens eget, men det gik fint.

Jeg har længe haft lyst til en god bøf efter at både Vibeke og Klidmoster har blogget om store bøffer. Men de sidste par gange er jeg blevet så skuffet over kvaliteten af kødet – selv om jeg har købt kødethos en slagter.

Denne gang blev jeg ikke skuffet – fantastisk gode bøffer. De var fra den lokale slagter og hed Luksus Nebraska Steaks. Og de var fyldt med smag, saft og kraft - og super møre.
Dertil fik vi nye danske kartofler, en god rødvinspandesauce og mine yndlingsgrøntsager krydret med vild merian og timian. En fodboldmenu som faldt i både fodboldentusiasten og den knap så entusiastiskes smag;o)

Saucen
Panden blev kogt af med et glas rødvin. Hældt over i en lille gryde, kogt lidt ned, tilsat en sjat fløde og smagt til med gastrik, balsamicoeddike, sukker, salt og en masse friskkværnet peber.

Grøntsager
1 rødløg
3 gulerødder
1 squash
en håndfuld sprøde, nye grønne ærter
citron
frisk vildmerian
frisk timian
salt, peber
Tilberedt, som her

Hvidløgsflütes – inspiration fra Nicolais Verden
Jeg rørte smøret med:
Hvidløg
Vildmerian
Timian
Chiliflager
Et dryp citron
Salt

Velbekomme:o)

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Arh, så har han da heller ikke noget at klage over - lækker mad OG en fodboldkamp, som de tilmed vandt :-)

Klidmosteren sagde ...

Kære Hanne

Mums, det ser knald godt ud :-)

Knus
Malou