torsdag den 22. november 2012

Fuldkornsgrød fra Urtekram

Fuldkornsgrøden fra Urtekram blev testet til morgenmad i søndags.
Der stod på posen, at man kunne forkorte kogetid lidt ved at sætte risene i blød natten over. Kogetiden var dog stadig 75 minutter, men måske det havde taget endnu længere tid, hvis jeg ikke havde blødgjort risene.

Grøden er meget mættende - meget mere end almindelig risengrød. Smagen var rigtig var meget lig almindelig risengrød med lidt mere bid og en lidt mørkere tone i både udseende og smag. Jeg kan helt bestemt anbefale grøden. Jeg er ofte ret klassisk og traditionbundet i forhold til netop en ret som risengrød. Det er kun ganske få gange om året, at vi får risengrød og de gange vil jeg gerne holde mig til det traditionelle ... men med denne grød vil jeg godt kunne træde ved siden af traditionen en gang imellem.

Jeg kogte grøden op med en en stump af en kanelstang og det gav en dejlig duft og svag smag af kanel. Grøden kunne sagtens klare et ekstra drys kanelsukker sammen med den traditionelle smørklat. Jeg dryssede og en smule soltørrede figner og hakkede mandler ovenpå ... det var dog for utraditionelt for mig ;) Helt klart er jeg mest til kanelsukker og smørklat på min grød!!

1 dl fuldkornsris
4 dl letmælk
et nip salt
Sæt evt risene i blød i mælken natten over.
Kog ris og mælk op og lad grøden småsimre under jævnlig omrøring i 75 minutter. Kog evt op til sidst for at få den rette konsistens.
Jeg har købt en simreplade til mit gaskomfur. En metalplade, som man sætter imellem gryde og blus for at undgå at f.eks. grød koger på, da gryden så ikke er direkte ovenpå blusset. Den virkede fabelagtig!! 
 

2 kommentarer:

Lene's kage-design sagde ...

Ovr det ser lækkert ud.
Hvor har du købt sådan en plade henne? det kunne lige være noget for mig! vi får risengrød eller andre mælkegrød tit og det kunne da være rart med sådan een :)
Hilsen Lene

Hanne K's verden sagde ...

Hej Lene
Det var helt bestemt en god grød.
Jeg har lige googlet rundt og kan ikke finde den netbutik, hvor jeg købte den i.
Men har fundet et tlf.nr., hvor du måske kan prøve at ringe for at få oplyst forhandler:
http://www.brixdesign.com/files/pdf/pdf_brix_simmermat_familie_journalen.pdf

God jagt på pladen.
Hilsner Hanne