mandag den 7. juni 2010

Barbecuekylling med ristede parmesankartofler og gulerodstzatziki




Jeg fandt nogle kyllingebryster hos slagteren uden neutralmarinade og andet sprøjt. Jeg ville ikke til at tænde grillen for 3 små stykker kød, men med en barbecuemarinade fik menuen alligevel lidt sommergrill over sig. Barbecuemarinaden er inspireret af en opskrift, som Den Skaldede Kok har lavet.

Jeg havde kogt ekstra mange kartofler i går, så det var nemt at lave nogle lækre kartofler til (og de var virkeligt lækre!!) og tzatzikien fik et tvist med gulerødder, så den blev lidt mere fiberrig og mættende.

Virkelig lækker aftensmad - og manden var særligt tilfreds i aften:)

3 kyllingebryster

Den skallede koks barbecuesauce
1 dl ketchup
1 tsk engelsk sauce
2 tsk mørk muscovadosukker (næste gange vil jeg bruge lidt mere)
½ tsk paprika
½ tsk karry (gerne ristet på en varm pande nogle minutter)
1/4 tsk cayennepeber
½ fed fintrevet hvidløg
salt
Rør alle ingredienserne sammen.

Steg kyllingen i olie - 2 minutter på hver side. Smør så med barbecuesauce og steg endnu 1 minut på hver side. Tiden afhænger selvfølgelig lidt af kødets tykkelse - disse var lidt små)

Ristede kartofler med parmesan og soltørrede tomater
kogte kartofler
6-8 soltørrede tomater skåret i strimler
1 dl revet Grana Padano eller Parmesan
1 spsk olivenolie
1 håndfuld frisk oregano
salt, peber
Skær kartoflerne i kvarte og bland med de øvrige ingredienser.
Bag i ovnen ved ca 200 grader i omkring 20-25 minutter til kartoflerne er let gyldne.
Kan med fordel grilles i en stanniolpakke, hvis man tilbereder det hele på grill)

Gulerods-/agurktzatziki
1 dl skyr
2 spsk cremefraiche
salt
cayennepeber
1 tsk olivenolie
½ tsk hvidvinseddike
1 tsk tørret dild
et nip sukker
ca. ½ agurk i tynde stave uden kernerne
2 gulerødder i tynde stave
½ fintrevet hvidløg
Det hele blandes og trækker gerne ½ time.

Server med ekstra barbecuesauce til og evt. oliven og feta.

7 kommentarer:

Mig sagde ...

Har købt mig en lille weber gril, til når vi bare er Fruen og jeg... Og den er rigtig fed !!!

Vi kan også godt lide tzatziki med gulerøder i, sådan lavde de den også tit, når man spiser - på de græske øer.. ummmm

Hyggehygge
Marianne

Hanne K's verden sagde ...

Hej Marianne

Ja, jeg kan også huske, at vi fik tzatziki med gulerødder på Santorini. Uhm....

Hyg jer med grillen:)

Anonym sagde ...

Hold da op en lækker aftensmad du lige biksede sammen der :-) Barbecue marinaden er hermed gemt :-) Jeg skal lige høre dig ang parmesan kartoflerne. Smager de meget igennem af parmesan. Min stakkels mand er jo så frygtelig kræsen. Og bare ordet parmesan får ham til at stivne. Men det lyder bare så lækkert :-)

Hanne K's verden sagde ...

Hej Vibeke
Ja - det var rigtigt lækkert.
Nej, det smager slet ikke kraftigt af parmesan ... og retten har heller ikke den der karakteriske parmesanlugt. Dvs. jeg brugte nu også Grana Padano fordi jeg netop synes, at den har en lidt mildere smag og duft.

Anonym sagde ...

Tak for svar -s-

Vibeke sagde ...

Kære Hanne
Dejligt at du fik fat i kyllingebryst uden sprøjt:)
Dine kartofler lyder meget spændende, den ide bliver gemt.
Knus
Vibeke

Hanne K's verden sagde ...

Kære Vibeke

De kartofler smagter bare rigtigt dejlige. De får sådan en skøn overflade, når de først har været kogt - rigtigt sprødt.

Ja, det er ikke mange steder man finder kylling uden sprøjt. Men mon ikke det bliver lavet om snart. Hørte at folketinget var enige om, at producenterne fremover ikke må kalde det "marinade", men at de skal kalde det for det, som det er. Nemlig: sprøjt ;D
Knus Hanne