Vi vil så gerne spise noget mere fisk - det smager godt, det giver en let mæthed, det er sundt, det er nemt og hurtigt at tilberede. Dvs. der er kun gode argumenter for at skrue op for fiskeindtaget!
Igen vil jeg forsøge at få en fast fiskedag hver uge - om fredagen, hvor den gode fiskebil fra Hvide Sande holder i Viborg.
I fredags købte jeg hummerhaler, krabbekløer, kammuslinger og dorado/dourade (?).
Fredag aften blev en rigtig smovseaften, hvor vi spiste os mætte i skaldyr. Må dog indrømme, at jeg ikke er stor fan af kammuslinger ... hænger måske sammen med, at jeg ikke tilberedte dem nok. Jeg synes, at de var for rå inden i ... og smagen uinteressant.
Hummerhalerne og krabbekløerne var så til gengæld helt fantastiske!
Jeg serverede dem med helt simpelt tilbehør - 2 slags hjemmelavet aioli. Begge lavet på en base smagt til med sennep, hvidløg og citron. Delt i 2 blev den ene smagt til med en bunke frisk dild og den anden thai-inspireret med koriander og grøn chili.
Basen for aiolierne
2 æggeblommer
1 tsk sennep
et nip havsalt
2 fed revet hvidløg
saft fra ca ½ citron
ca 2 dl mild olie (f.eks. raps eller solsikke)
Pisk æggeblommer, sennep, hvidløg, salt og citronsaft sammen.
Pisk nu - gerne med elmixer - dråbevis olien i, til du har en fed mayonaise.
Del mayonaisen i 2. Smag den ene til med en håndfuld finthakket dild, evt lidt mere citron og salt.
Den anden smages til med et par spsk frisk og finthakket koriander og ½ finthakket grøn chili, evt et drys cayenne og lidt mere salt og citron.
Sæt aiolierne på køl indtil servering.
Hummerhalerne lavede jeg på denne måde.
Fyldte dem med en kryddersmør lavet på smør, rød chili, hvidløg og frisk koriander og et par knuste friske korianderfrø.
Note:
Der er ikke så meget at sige ud over Uhhhhmmmmmmm! Det er himmerigsmundfulde.
Jeg sprang over hvor gærdet er lavest og serverede et brød fra il fornaio.
Krabbekløerne var kogte - så jeg slog blot hul på dem med bagsiden af en spiseske og pillede kødet ud, inden jeg serverede.
Økosennep hjembragt fra Sverige ... tuben skulle gøre, at senneppen ikke harskner så hurtigt, som sennep på glas. Så det er jeg spændt på, om det holder.