Når vi har ferie og skal kræse lidt ekstra, er det bare en absolut nødvendighed med lidt hapsere og et glas koldt hvidvin. Det er for os en vigtig del af ferien.
Hapsere behøver ikke at være noget vildt og voldsomt. Det kan blot være lidt god pølse, ost, Feta, lidt grønt på en cocktailstik, ristede brød med lidt rørt postej, laks med lidt krydderurtecreme, frugt og røget/saltet chartuteri, kartoffel med mayo og purløg.
Et fad med forskellige lækkerier, vin i glasset og ud i solen - Det er en af dagens feriehøjdepunkt!
Vi fik blandt andet disse i Sverige.
Pindemadder
Æble marineret i lys balsamico, salt og friskkværnet peber, frisk basilikum og lidt røget skinke
Tomat, Feta, basilikum
Tomat, pølse og rødløg
Feta, pølse og peberfrugt
Note:
Kun fantasien sætter grænser. Man kan tage rester fra køleskabet, grøntsagsskuffen og frugtskålen.
Blot det, at det bliver præsenteret lækkert og på en lille pind, gør smags- og hyggeoplevelsen det større.
Æble og skinke var en god variant. Ofte kombineres skinke med melon, men denne variation blev lidt mere nordisk.
Bruschetta
Da det var ferie, købte vi nogle små bruschettabrød, som var klar til brug.
Det bedste er helt bestemt at riste et godt surdejsflûte og evt gnide det med et fed hvidløg.
Koldrøget laks med estragoncreme lavet på fed cremefraiche, en smule god mayo, frisk estragon, lidt balsamicoeddike, salt, peber og skalotteløg.
Leverpostej rørt med lidt cremefraiche, hakkede saltede kapers, hakket skalotte og pyntet med hakkede kapers og peberfrugt.
Note:
Små sprøde brød med lækkert fyld. Pas på med saltet i den rørte postej, da kapers er meget salt i sig selv.
Estragoncremen var rigtig lækker til laksen - lidt a la kold bearnaise.
En rigtig god måde at få brugt diverse rester op på en ferie - og det er en god måde at udfordre sig selv i for hold til Stop Spild Af Mad-tankegangen.
Mums! Det ser også ud som noget man sagtens kunne blive afhængig af. :-)
SvarSlet@ffluwer,
SvarSletVelkommen her - tror ikke lige, at jeg har set dig før:)
Og du har ret... Vi er hooked ;)
Der er bare ikke noget bedre end lidt lækkert på terrassen!
SvarSletVi fik flere gange små stykker ristet rugbrød med røget makrel/laks, rørt med dild, græsk yoghurt og kapers - mums!
Ooooyyy, hvor ser det bare LÆX ud, Hanne. Det HELE! Fatter ikke helt, hvordan jeg kan blive sulten, efter aftenens meget store måltid - men det blev jeg lige. Pindemadder - havde helt glemt hvor super hyggeligt, nemt og fint det er. Også perfekt til et lille party ;-)
SvarSletDet lyder bestemt som en god tradition - faktisk som en nødvendighed :-P
SvarSletLækre udgaver - jeg må bestille plads på det feriested næste år :-D
@Signe ... uhm, det lyder som en god kombi. Og minder mig om, at jeg har spist alt for lidt røget makrel denne sommer! :)
SvarSlet@Eva
SvarSletDet var absolut LÆX ;)
Kender det ... hele tiden kan man blive lækkersulten, når man besøger diverse madblogs.
God idé med pindemadder til party ... det er vel så oldschool, at det ville være helt in igen ;)
@Piske
SvarSletAbsolut nødvendighed ... så noget farligt noget at få begyndt på.
Du skal være velkommen :)
Super ekstra meget mums - og i ren Stop Spild Af Mad stil! Godt arbejde og udnyttelse af rester, Hanne.
SvarSletKH
Selina Juul
Stop Spild Af Mad
@Selina ... :)Tak, jeg var også helt stolt af mig selv. Og min mand elsker, når intet går til spilde. Så total win-win ;)
SvarSletHaps! :)
SvarSletElsker ting man kan nippe af.
@Mette,
SvarSletja, det er bare det bedste ved et måltid, hvis det starter med nogle hapsere. Total hyggemad.