Blogverden er et grumt sted at bevæge sig på tom mave!! En hurtig rundtur fra morgenstunden fik mig forbi Piskeriset's skønne blog og et indlæg om arme riddere. Som barn har jeg fået armeriddere et par gange og det er guf.
Da jeg ikke havde noget egnet brød i huset, må de arme riddere vente. Lækkersulten var dog tændt, så noget andet end rugbrød med ost måtte til. Det blev til disse amerikanske pandekager, som næsten er sunde ... med havregryn og grahamsspeltmel. Og frugt til!! ;o)
Jeg sjussede mig frem til nogle mål og de blev rigtigt vellykkede - bløde, svampede og samtidig sprøde udenpå og med lidt bid fra havregrynene. Sidegevinsten er, at det kun tog 5-10 minutter fra jeg hældte de tørre ingredienser i en skål, til der lå nybagte pandekager på tallerkenen.
Grove amerikanske pandekager
(6 små pandekager)
½ dl havregryn
½ dl grahamsspeltmel
½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1 spsk rørsukker med vanille (et glas med tomme vanilleskaller fyldt med sukker, står altid klar i skuffen)
½ tsk havsalt
1 æg
1½ dl kærnemælk
lidt citronskal
½ spsk rapsolie
rapsolie eller smør til at stege i.
Mørk agavesirup til at dyppe i og frugt til at smovse i.
De tørre ingredienser blandes godt sammen. Pisk æg, mælk og olie i og tilsidst citronskallen.
Steg i små klatter på en varm pande i olie eller smør
Spis og nyd!!
Åhh det ser altså også skønt ud - jeg har allerede french toast på menuen en dag i ferien, men det kan da godt være man lige skulle overveje pandekagerne også...
SvarSletHvor ser den tallerken da .. ja altså det der er på.. Bare MUMSSSS ud...
SvarSletKunne jeg godt have brugt til morgenmad.........
Hyggehygge
Marianne
Ja, det er "farligt" at snuse med på andres blogge og blive fristet over evne (er jo selv faldet i hos dig!). Pandekagerne lyder virkelig lækre. Mums.
SvarSlet@Heidi - det er bare altid et hit med pandekager. Tror, at jeg vil prøve tricket af på min lille niece i morgen ... billige Faster-Point ;)
SvarSlet@Marianne - det var lige præcis MUMS.
SvarSletMåske du kan få tid til at bikse en portion sammen i weekenden.
Kh Hanne
@Camilla - haha, kender det alt for godt. Farligt, farligt.
SvarSletOg gode var de ... og ret sunde ;)
Lækre pandekager. De smagte utroligt godt! Jeg tilsatte lidt ekstra bagepulver og byttede ca. 1/4 dl mælk ud med øl. Det gjorde dem umiddelbart mere sprøde i anden omgang. Første omgang var selvsagt uden.
SvarSlet