mandag den 29. august 2011

And med waldorfsalat i ny udgave


Vi kan lige så godt begynde at tage fat i nogle efterårsretter .. vejret ligner jo til forveksling allerede. Derfor legede jeg lidt med en andebryststeg i går. Den skulle dog ikke smage helt traditionel a la jul, derfor blev den marineret i noget barbecuesauce og appelsinsaft. Inspirationen fandt jeg her.

En tung waldorfsalat var jeg heller ikke lige til. Vindrue, bladselleri og æble indgår som basen, men i stedet for tung creme fraiche blandende jeg i stedet end dressing af moste hindbær, æblecidereddike og honning. Det blev mere frisk og et absolut godt alternativ.


Marinade til anden
1 dl barbecuesauce, f.eks. fra HP
1 tsk Worchestershire sauce
cayennepeber
salt
2-4 tsk mørk agavesirup
saft fra ½ appelsin
+ ½ appelsin i både


Til drypbakken

1 skalotteløg
en sjat rødvin
en sjat vand
1 tsk paradisæblegelé
lidt friske krydderurter, f.eks. salvie, timian og rosmarin

Marinaden røres sammen. Gør anden klar, rengør for evt. blodrester osv. Drys godt med salt og peber indeni. Læg anden i en pose og hæld halvdelen af marinaden herned - lad marinere mindst 1 time.
Anden stoppes herefter med den halve appelsin i både. Drysses godt med salt på skindet. Sæt stegetermometer i anden.
Sættes i ovnen på en riste over en drypbakke ved 150 grader. I drypbakken hældes vand, rødvin - og der lægges krydderurtekviste, gelé og 1 skalotteløg.
Dryp løbende med resten af marinaden.
Når anden har en kernetemperatur på ca 70 skrues op for varmen til man når 75 grader. Evt. slut af med lidt grill for sprødt skind. (Jeg tog ikke tid på hele stegetiden, men det var ca. 2½ time alt i alt)
Lad anden hvile 10 minutter.

Sauce
Lav en sauce af skyen i drypbakken. Skum først fedtet fra.
Spæd med rødvin, mere gelé, en sjat fløde, evt lidt gastrik, salt og peber. Og jævn evt saucen.

Waldorf i ny udgave
6-8 hindbær
2 spsk æblecidereddike

1 tsk honning
1 tsk mælkebøttesirup (eller mere honning eller anden sirup)
peber
salt
Hindbær moses sammen med de øvrige ingredienser - i den sur/sød blanding, som man kan lide.
Blandes sammen med nedenstående frugt og grønt. Et drys nødder vil også gøre godt.

ca. 3 dl vindruer, halverede
2 æbler
2-3 stængler bladselleri
lidt af toppen fra bladselleri

Note:
En lækker søndagsret. Anden skal efter min mening ikke nå mere end de 75 grader. Så bliver den tør, hård og kedelig. Marinaden gav anden en god sødme og lidt "røg", hvilket passede godt til det mørke kød.
Jeg serverede med paradisæblegeléen - og den gjorde godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar