mandag den 31. maj 2010
Kyllingesalat med risoni og mango
søndag den 30. maj 2010
Langtidsstegte kyllinger
lørdag den 29. maj 2010
Lasagne med grøntsager
Lasagnetrang kan pludselig opstå ... hvilket skete fredag aften kl. 17. Så hurtigt ned til slagteren og hente hakket oksekød, mælk til bechamel, grøntsager og lufttørret skinke. 2 timer efter var maden på bordet.
Laks med hvide asparges og dild creme
onsdag den 26. maj 2010
Grillede svinekoteletter og kartoffelsalat med skyr
Weekendens minibrunch
I lørdags var der dømt tøsehygge fra morgenstunden. Min veninde B og jeg havde planlagt en shoppingtur til Silkeborg. Inden mødtes vi hos mig til lidt morgenbrunch.
Ovnbagte krydderkarbonader med tilbehør
Jeg har opdaget et nyt produkt ... ja, ikke fordi det er nyt, men nyt for mig: Skyr. Jeg har ofte læst om brug af skyr på andre madblogge, men jeg har hele tiden tænkt, at det ikke var noget for mig. For jeg elsker altså mælkeprodukter med høj fedtindhold.
onsdag den 19. maj 2010
Stor lettelse ... og hurtig pastaret
De sidste dage har været frygtelige ... pludselig var min blog fjernet og min googlekonto deaktiveret. Følelsen af muligvis at have mistet over 1 års bloggerier og min mailkonto var forfærdelig. Jeg fik i går sendt en besked til google og hertil morgen kunne jeg igen logge på med nyt kodeord. Så pyhaaaaaaaaaaa .... jeg er lettet. Frygelig fornemmelse!!
Grove boller med urehvede, squash - bagt på surdej
Hurtig brunch for én
tirsdag den 18. maj 2010
Kagehejs ;)
Jeg var på kagekursus hos Specialkøbmanden mandag. Kurset blev holdt på hotel Scandic Bygholm Park. Jeg var ikke specielt imponeret over kurset ... Det var nærmest et Wilton-salgs-arrangement i bedste Tupperware-stil ... kamufleret som et kursus.... men lidt fif fik vi da med hjem.
Jeg synes nu stadig, at Lambeth-metoden er sjovest og mest udfordrende. Men det skader jo aldrig at prøve noget forskelligt - og de forskellige blomster, blade osv. ser fine ud. Og med de forskellige udstikkere, prægere, værktøjsdimmere kan man hurtigt få en kage til at se fin ud.
Min kage blev ikke specielt køn ... men det vigtigste var jo også, at man skulle få prøvet nogle forskellige muligheder af.
Pizza bagt på surdej...
Rabarbercrumble
Jeg er noget bagud med at få blogget de sidste ting, som jeg har lavet i køkkenet.
torsdag den 13. maj 2010
Intervalstegt dyrekølle med tilbehør
Lidt problematisk ... de dyr, som Gustav har skudt i Tyskland, er blot blevet puttet i nogle poser uden mærkater... Kun teksten. Buk 1, Buk 2 eller Buk 3 ... for det er tilsyneladende mere vigtigt at vide, hvilken buk vi spiser end hvilket stykke kød, det er...
Brun på en pande køllen. Krydr efterfølgende med salt og peber. Knus rosmarin, timian og enebær i en morter og smør dette på køllen.
Placer kødet oven på grøntsagerne, hæld rødvin og vand ved, sæt i en 200 grader varm ovn. Steg i 20 minutter. Tag ud og hvile i 10 minutter. Sæt i ovnen igen 20 minutter og hvile 10 minutter igen … fortsæt til en centrumtemperatur på ca 60 grader. Tag ud og pak ind i stanniol og et par håndklæder. Lad hvile gerne 30-45 minutter – mindst 15 minutter.
Køllen vejede
Sauce
Si fonden fra stegen. Kog lidt ind. Tilsæt en sjat fløde, jævn evt med maizena udrørt i vand. Smag til med f.eks. kirsebærsirup, solbærsaft, rødvin, balsamico, gastrik, en klat danablue, salt og peber.
Du kan også blot bruge rødvin, sukker, salt og peber .. det handler, som altid om at skabe balance imellem det sure, søde, salte, bitre...
Råstegte gulerødder og asparges
Fasansuppe
Med vildt i fryseren må der eksperimenteres. I går blev menuen til: fasansuppe, dyrekølle og rabarbercrumble.
Først fasansuppen, som jeg fandt lidt idéer til her og der på nettet. Jeg har tidligere hørt fra min veninde, at fasansuppe er fantastisk og super nemt. Desværre kunne jeg ikke finde hendes opskrift. Så det blev til denne version, som er lækker, lækker!!
2 fasaner
4 skiver bacon
en klat smør
3 cl cognac
2-3 gulerødder
2 skalotteløg
3 stilke bladselleri
½ fed hvidløg
rosmarinkviste
timiankviste
1 tsk paprika
½ tsk gurkemeje
1½ L vand / vildtfond
salt, peber
2 spsk maizena udrørt i vand
1-1½ dl madeira
persille
Skær brystet af fasanerne – sæt til side. Del resten af fasanen i mindre stykker. Brun stykkerne i smør. Hæld cognac på og flamber. Tilsæt herefter gulerødder, løg, bladselleri, hvidløg, krydderier – rør rundt og tilsæt herefter fond/vand.
Lad koge i minimum 1 time. Si suppen. Pil kødet fra benene.
Lad suppen koge op – og evt. lad den koge ind nogen tid for at få større smag og kraft.
Tilsæt fløde og kog op igen. Herefter jævnes suppen lidt med maizenablandingen.
Hæld herefter madeiraen i og varm suppen godt igennem.
Server med strimler af fasanbryst og et drys persille.