Jeg købte 2 ferske kyllinger i dag ... herligt med søndagsåbent. Fyldte dem med forskellige urter, løg og andet godt, derefter langtidsstegning i 3 timer ved svag varme...
Langtidsstegning giver saftigt og lækkert kyllingekød. 3 timer er måske nok længe, men de passer jo sig selv ... derfor valgte jeg også at lave 2 på en gang og det betyder mad til flere dage, mad til fryseren og masser af muligheder.
Kylling version I
et skvæt hvidvin til bunden af fadet
citronolie
1 rødløg i kvarte
et stort bundt citrontimian
salt og peber
Smør kyllingen med citronolie og drys med salt og peber indvendig og udvendig.
Fyld med løg og citrontimian. Læg i fadet og hæld en skvæt hvidvin ved.
Kylling version II
4 soltørrede tomater, i grove tern
et stort bundt frisk oregano
2 salvieblade
1 skalotteløg, i grove tern
5 fed hvidløg, let knuste
1/4 rødløg
olivenolie
Bland det hele sammen. Smør kyllingen med olivenolig og drys med salt og peber indvendig og udvendig.
Stop kyllingen med fyldet.
Langtidsstegning
Tænd ovnen på 95 graders varmluft.
Sæt kyllingerne i ovnen i 3 timer - man kan evt. skrue højt op for varmen de sidste 15-20 minutter for at opnå et gyldent og sprødt skind.
Der kommer senere en opskrift på en lækker salat med kylling, mango og risoni.
Uhm, det lyder lækkert Hanne. Sån en kylling eller 2 vil jeg lave næste gang jeg falder over et par ferske kyllinger, for jeg elsker saftigt kyllingekød i en salat eller sandwich...
SvarSletHold hvor er det længe siden jeg sidst har lavet hel kylling.. Og det er jo dumt, for det smager jo skøøønt.
SvarSletSer godt nok lækkert ud... dine, kyllinger
Hyggehygge
Marianne
MissMuffin - åh ja, i en sandwich - det var en god idé!
SvarSletMarianne, det smager super skønt - og er helt vildt nemt at lave. Så skynd dig at komme igang ;)
SvarSletHanne
Kære Hanne
SvarSletJeg ved, at det er lækkert, jeg plejer godt nok, at sætte ovnen på 125-135gr. i to timer, men jeg tror resultatet bliver nogenlunde ens, og det er ret fantastisk så saftig sådan en kylling bliver, med den behandling.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJa, det bliver så saftigt.
Jeg tror måske, at det afhænger noget af ovnen. Den første gang jeg prøvede den metode, havde jeg også graderne lidt højere, men så blev den alt for hurtigt færdig. Men langtidsstegning er godt.
Knus Hanne
Argh - nu fik du mindet mig om, at jeg er begyndt at savne at få sådan et godt stykke kylling! Og indlægget med lasagne er decideret tarveligt - jeg som eeelsker lasagne ;-)
SvarSletPiskeris, jeg har også virkelig lagt mig selen ... ovenpå dit Lambeth-fremryk ;)
SvarSletKære Hanne,
SvarSletHvor ser det bare lækkert ud. Hvordan smagte fyldet? Jeg må helt sikkert prøve noget lignende snart. Glade hilsner fra Nadia
Hej Nadia
SvarSletDet smager skønt med sådan en hel kylling. Fyldet ... jeg smagte vist ikke en gang på det. Men den gav god smag til kødet;D
Kh Hanne