Frokosten i dag blev præget af, at der var rester fra kyllingen i går. Jeg fjernede skindet og barbecuemarinaden fra kyllingen og plukkede noget af det i stykker. Det blev til en kyllingsalat og en omelet med fyld af Feta og kylling. Rigtig vellykket og skønt på hjemmebagt rugbrød.
Kyllingsalat
Rester fra stegt kylling. Plukket i stykker.
Aïoli
1 æggeblomme
3 nip salt
1 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citron
vindruekerneolie eller mild olivenolie
½ fed hvidløg
evt. mere citronsaft
Pisk æggeblomme med salt, sennep, eddike og citron til saltet er oplyst.
Pisk olie i dråbe for dråbe til mayonaisen har den ønskede konsistens.
Smag til med knust hvidløg, salt og evt. mere citronsaft.
Dressing til kyllingsalat:
1 dl cremefraiche
2-3 spsk aïoli
en stor håndfuld friske krydderurter f.eks. estragon, persille og purløg
salt, peber
Dressingen blandes sammen og kyllingkødet blandes heri.
Omelet (2 personer)
4 æg
4 spsk vand
salt, pepber
15 g smør
Fyld:
50 g blød, god Feta
stegt kylling, plukket i stykker
frisk basilikum
Pisk æg, vand, salt og peber.
Smelt smøret, når gyldent hældes æggeblandingen på. Rør lidt til det begynder at stivne.
Skru ned for varmen. Lad stivne – løsen i kanten, så omeletten bliver løs.
Når omeletten er ved at være færdig. Smuldres fetaen på den en halvdel af omeletten. Omeletten lempes over på et serveringsfad, når ½delen af omeletten rammer fadet, fordeles resten af fyldet og den sidste ½del af omeletten foldes over.
Kyllingsalat
Rester fra stegt kylling. Plukket i stykker.
Aïoli
1 æggeblomme
3 nip salt
1 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citron
vindruekerneolie eller mild olivenolie
½ fed hvidløg
evt. mere citronsaft
Pisk æggeblomme med salt, sennep, eddike og citron til saltet er oplyst.
Pisk olie i dråbe for dråbe til mayonaisen har den ønskede konsistens.
Smag til med knust hvidløg, salt og evt. mere citronsaft.
Dressing til kyllingsalat:
1 dl cremefraiche
2-3 spsk aïoli
en stor håndfuld friske krydderurter f.eks. estragon, persille og purløg
salt, peber
Dressingen blandes sammen og kyllingkødet blandes heri.
Omelet (2 personer)
4 æg
4 spsk vand
salt, pepber
15 g smør
Fyld:
50 g blød, god Feta
stegt kylling, plukket i stykker
frisk basilikum
Pisk æg, vand, salt og peber.
Smelt smøret, når gyldent hældes æggeblandingen på. Rør lidt til det begynder at stivne.
Skru ned for varmen. Lad stivne – løsen i kanten, så omeletten bliver løs.
Når omeletten er ved at være færdig. Smuldres fetaen på den en halvdel af omeletten. Omeletten lempes over på et serveringsfad, når ½delen af omeletten rammer fadet, fordeles resten af fyldet og den sidste ½del af omeletten foldes over.
Lige et par billeder fra forhaven. Ærgerligt, at duften ikke kan komme med. Der er en fuldstændig overdådig duft af syrener, når man kommer ud. Som en dyne hænger det over hele området og det breder sig ind i huset, når døre og vinduer står åbne. Jeg ELSKER syrener!! Absolut min yndlings duftblomst.