4 fridage forude uden planer af nogen art – det er fuldstændig fantastisk!
I dag er jeg gået i total Hausfrau-mode. Jeg har bagt citronolieboller, havre/græskarkernebrød, lavet rabarbermarmelade og gjort klar til en langtidsmarineret dyrekølle. En skøn dag – som himmerige for mig efter nogle ret madlavnings-tomme-dage.
I dag er jeg gået i total Hausfrau-mode. Jeg har bagt citronolieboller, havre/græskarkernebrød, lavet rabarbermarmelade og gjort klar til en langtidsmarineret dyrekølle. En skøn dag – som himmerige for mig efter nogle ret madlavnings-tomme-dage.
Her først opskriften på citronolieboller. En opskrift fra et gammelt bladudklip. Bollerne smager dejligt - sprøde, bid fra fuldkornshvedemelet og frisk smag fra citronolien. Med en skive blød og cremet gouda og et glas rabarbersaft - skøn eftermiddagsmad.
Jeg fik 8 boller ud af portionen. Havde jeg vist, at smagen var så god, ville jeg have ganget opskriften med 2 eller 3.... Det må blive næste gang!
25 g gær
2 dl lunkent vand
½ dl citronolie
1 tsk sukker
½ tsk groft salt
100 g fin durummel
100 g fuldkornshvedemel
100 g hvedemel
Rør gæren ud i vand, tilsæt sukker og olie. Bland durum- og fuldkorsmel med salt . Rør og ælt det i væden sammen med hvedemelet til en let klistret dej, der dog slipper fingrene.
Lad hæve tildækket ca. 1 time.
Slå dejen ned og ælt igennem – tilsæt evt lidt ekstra hvedemel – til en fin, let og blank dej.
Form til 8 boller og lad efterhæve ca. 15 minutter.Bag ved 20 grader i 12-15 minutter til de er gyldne og bagte
Rabarbermarmeladen er lavet næsten som her. Så der blev både en flaske rabarbersaft og 1½ glas marmelade.
Jeg ændrede en lille smule på opskriften, da Signe skrev, at den var lige til den søde side. Jeg vil dog sige, at jeg synes, at marmeladen blev lidt for syrlig, men saften perfekt... måske jeg skulle have moset lidt mere rundt i det, inden jeg siede saften fra.
Som jeg lavede det:
800 g rabarber
1 stang vanilie
375 g rørsukker
1 dl vand
½ lime – saften heraf
Jeg ændrede en lille smule på opskriften, da Signe skrev, at den var lige til den søde side. Jeg vil dog sige, at jeg synes, at marmeladen blev lidt for syrlig, men saften perfekt... måske jeg skulle have moset lidt mere rundt i det, inden jeg siede saften fra.
Som jeg lavede det:
800 g rabarber
1 stang vanilie
375 g rørsukker
1 dl vand
½ lime – saften heraf
1 tsk Atamon
Fremgangsmåde som her. Tak for opskriften, Signe. En nem måde at lave både marmelade og saft på, hvor det hele bare passer sig selv inde i ovnen.
Fremgangsmåde som her. Tak for opskriften, Signe. En nem måde at lave både marmelade og saft på, hvor det hele bare passer sig selv inde i ovnen.
Velbekomme:o)
Kære Hanne
SvarSletDejligt at se, at du stadig farer rundt i køkkenet, når der er tid, det lyder nærmest som om du har savnet det!
Du har da godt nok været flittig, citronboller, lyder spændende, det vil jeg lige kikke nærmere på.
Jeg tror jeg vil lave revselsben i ovnen i aften, men jeg ved det ikke sikkert endnu.
Knus
Vibeke
Kære Vibeke
SvarSletJa, du har ret - jeg savner det helt vildt. Jeg har bare været for træt i hverdagene til at gøre noget ved det... Men pyt, bare jeg så kan få tid til det i weekenderne.
De citronboller er overraskende gode. Fin, fin duft og smag.
Revelsben lyder lækkert.
Ha' en fortsat dejlig dag.
Knus Hanne
Sikke lækre sager, du har kreeret :-)
SvarSletCitronolie er blandt mine yndlingsingredienser, så de boller skal jeg helt klart prøve på et tidspunkt!
Sikke flittig du har været idag Hanne!
SvarSletJeg er vild med citron, så jeg skal da lige ha købt noget citronolie så jeg kan prøve de boller, de lyder spændende!
Kære Piskeris
SvarSletTak:o) Skønt at have tiden til at hoppe ud i diverse madprojekter.
Det var tilfældigt, at jeg faldt over opskriften. Jeg er ikke så god til at bruge citronolien, derfor var det en kærkommen lejlighed.
Hvad bruger du olien til?
Kh Hanne
Kære MissMuffin
SvarSletJa, det tog da helt overhånd med flittigheden;o) Spændt på, om jeg kan holde dampen oppe igen i dag...
Ja. skynd dig at købe sådan en olie. Skønne boller - især, når de er lune.
Kh Hanne
Jeg har brugt den et par gange til at stege i, men ellers bruger jeg den mest til salatdressinger eller til at dryppe over store rejer, der bruges i forretter. Den er dejlig frisk til det.
SvarSletHej Piskeris
SvarSletJeg havde slet ikke tænkt det med rejerne, men selvfølgelig - det er jo oplagt.
Og at stege kylling eller fisk, kunne jeg også forestille mig er rigtigt godt.
Tak for inspirationen:o)