I går eftermiddags var jeg hos min gamle skoleveninde for at planlægge 20 år-siden-vi-gik-ud-af-9.klasse-skolefest… (jeg fatter ikke, at det er 20 år siden… Vi ser da stadig unge ud….) Super hyggelig eftermiddag med masser af snak… også om andet end skolefest;o) Herligt.
Jeg var først hjemme kl. 17 og skulle så hurtigt finde på noget mad. Det blev til lidt bladren i opskriftmapperne til inspiration og valget faldt på et italiensk-inspireret farsbrød med krydrede flødekartofler til. Lidt en ”herremiddag” - grøntsagerne skulle man kigge langt efter. De var dog at finde i form af hakkede soltørrede tomater i farsen, et skalotteløg og 2 fed hvidløg;o)
Krydrede flødekartoflerne
Meget tyndtskivede kartofler – de skulle blive hurtigt møre
Piskefløde, fløde 13, en klat cremefraiche
Et lille finthakket skalotteløg
Salt, peber, paprika
I et ildfast fad og ca 1 time ved 190 graders varmluft.
Farsbrød a la italien
For ikke at afskrække en masse – så behøver man jo ikke putte så mange ingredienser ind, som jeg gør.
Nøjes med fars, æg, salt, peber – og nogle krydderier, hvis det gør det mere overskueligt.
500 g oksefars
200 g svinefars
2 æg
1-2 tsk salt
peber
1 håndfuld rasp eller 3 spsk mel
1-2 dl væde – fløde, mælk, vand
2 fed knust hvidløg
ca. 8 soltørrede tomater, hakket
1 håndfuld hakket lufttørret skinke
1 stor håndfuld pinjekerner, hakket
1 håndfuld nyrevet parmesan
1 spsk sennep
½ tsk honning
1 lille dåse tomatpuré
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
1 spsk timian
3-4 skiver bacon eller lufttørret skinke
Rør farsen sammen og form til et brød. Dæk med bacon. Brun ved 220 grader i 10 minutter. Skru ned til 190 grader varmluft og bag ca 1 time – det er også nu flødekartoflerne skal i ovnen.
Server gerne med en skål salat.
Velbekomme:o)
Jeg var først hjemme kl. 17 og skulle så hurtigt finde på noget mad. Det blev til lidt bladren i opskriftmapperne til inspiration og valget faldt på et italiensk-inspireret farsbrød med krydrede flødekartofler til. Lidt en ”herremiddag” - grøntsagerne skulle man kigge langt efter. De var dog at finde i form af hakkede soltørrede tomater i farsen, et skalotteløg og 2 fed hvidløg;o)
Krydrede flødekartoflerne
Meget tyndtskivede kartofler – de skulle blive hurtigt møre
Piskefløde, fløde 13, en klat cremefraiche
Et lille finthakket skalotteløg
Salt, peber, paprika
I et ildfast fad og ca 1 time ved 190 graders varmluft.
Farsbrød a la italien
For ikke at afskrække en masse – så behøver man jo ikke putte så mange ingredienser ind, som jeg gør.
Nøjes med fars, æg, salt, peber – og nogle krydderier, hvis det gør det mere overskueligt.
500 g oksefars
200 g svinefars
2 æg
1-2 tsk salt
peber
1 håndfuld rasp eller 3 spsk mel
1-2 dl væde – fløde, mælk, vand
2 fed knust hvidløg
ca. 8 soltørrede tomater, hakket
1 håndfuld hakket lufttørret skinke
1 stor håndfuld pinjekerner, hakket
1 håndfuld nyrevet parmesan
1 spsk sennep
½ tsk honning
1 lille dåse tomatpuré
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
1 spsk timian
3-4 skiver bacon eller lufttørret skinke
Rør farsen sammen og form til et brød. Dæk med bacon. Brun ved 220 grader i 10 minutter. Skru ned til 190 grader varmluft og bag ca 1 time – det er også nu flødekartoflerne skal i ovnen.
Server gerne med en skål salat.
Velbekomme:o)
Ja, det er noget pjat det med alder - det går jeg slet ikke ind for! Når nu det er meget sjovere at opføre sig, som om man er yngre, end man er ;-)
SvarSletHvor mange portioner vil du mene, at der er af farsbrødet?
Hej Piskeris
SvarSletJeg er helt enig mht. alderen!!
Jeg vil tro, at der ca er til 6 personer.
Hilsner Hanne
Uha, denne ret ville falde i rigtig god jord hos min kødelskende søn.
SvarSletDet lyder godt med flødekartofler til.
God weekend:)
Det lyder virkelig lækkert, Hanne! Det må jeg prøve at lave her.
SvarSletvarme klem og hav en god søndag!
Kære Hanne
SvarSletDet ser vel nok spændende ud, jeg er ikke så god til at bruge fars. Men måske skulle jeg kaste mig ud i det?
Ak ja, 20 år forsvinder på ingen tid :-)
Knus
Malou
Kære Sifka
SvarSletJa, det er lidt en kødspiser ret.
Og flødekartofler går man jo aldrig fejl af;o)
Kh Hanne
Kære Madame
SvarSletDet smagte rigtigt dejligt. Tomat, pinjekerner, krydderier - giver en ret intens smag.
God uge til dig:o)
Kram fra Hanne
Kære Malou
SvarSletJa, tiden flyver... indimellem kan man blive helt forskrækket over det.
Det er en god farsret. Jeg bruger ret ofte fars - men mest til gryderetter. Denne variation var nu ikke dårlig.
Knus fra Hanne