søndag den 31. maj 2009

Barbecuekylling

I går var der behov for et solidt og salt aftensmåltid… Dagen før havde jeg en hyggedag med en gammel veninde. Barcardi Apple, det ku’ vi li’! Mange Barcardi Apples kunne vi også li’!

Rigtig hyggelig dag, hvor vi startede med shopping i Viborg og købte nogle skønne ting for vores nye løn;o) Derefter hentede vi sushi, som vi tog med hjem. Det er første gang jeg får sushi og det var godt. Men jeg forstår ikke helt den totale begejstring, som nogle har. Det har jo en fin og ren smag – men jeg falder ikke i svime, som jeg ofte gør ved meget andet mad. Men absolut hyggeligt tøsemad.

Tilbage til retten i dag. Barbecuekylling, ovnfritter, bearnaise, Princip! hvidløgsflûte, salat og Bearnaise sauce… så fås vist ikke bedre tømmermændsmad.

Ovnfritter
Bagekartofler skrælles, skæres i bjælker. Lægges i koldt vand 1 times tid, som skiftes et par gange for at fjerne stivelsen fra kartoflerne.

Tør kartoflerne grundigt i et viskestykke

Vend i olivenolie og drys med salt og peber. Spred i et lag på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen ½ time ved 150 grader. Skru op på 180 graders varmluft, så også kyllingen kan være der.

Barbecuesauce
2 spsk olivenolie
2 små finthakkede skalotteløg
2 spsk finthakket ingefær
2 fed finthakkede hvidløg
1 rød, finthakket chili
1 ds tomatpure, 70 g
lidt soya
saft fra ½ citron
ca ½-1 dl Heinz ketchup
ca. 5 spsk honning, sirup eller brun farin – eller en blanding
1 tsk røget paprika eller alm. paprika
et nip cayennepeber
salt, peber
evt. balsamicoeddike
Svits ved svag varme i olivenolien de finthakkede skalotteløg og ingefæren i 5 minutters tid. Tilsæt chili, hvidløg og tomatpure og svits endnu et par minutter. Tilsæt citron, ketchup, soja, sirup, krydderier.
Lad koge igennem ved svag varme i et par minutter.
Smag til med de søde, salte og syrlige.
Køl af.

Barbecuekylling
1 stor kylling parteres i 12-14 stykker og barbecuemarinaden smøres ud over stykkere.

Steges i ovn ved 180 graders varmluft (da der også er kartofler i ovnen) ca 40-50 minutter til gyldent og gennemstegt.

Cremefraiche dressing
2½ dl Cremefraiche
1 tsk paprika
1 tsk sukker
et nip salt
1-2 spsk citronsaft
3-4 spsk ketchup
et nip cayenne
Røres til en dressing

Ingen kommentarer:

Send en kommentar