søndag den 10. maj 2009

Rabarberhimlen

Så blev det min jubilæumsdag i Blog-land….. Indlæg nr. 100.

Og hvordan fejres dette bedst i maj måned på en madblog? Med en skøn rabarberkage, naturligvis:o)

Denne rabarberkage er stærkt inspireret af bogen ”Trine og det danske køkken” – en af de små kogebøger Trine Gregorius har skrevet.

Jeg havde en bøtte hjemmelavede marcipanmakroner i fryseren, fra en tidligere produktion af Sarah Bernhardt kager. De trængte til at blive brugt – så de gjorde godt som sprødt låg oven på rabarberne.

Jeg skiftede noget af den brune farin ud med ”ægte mørk uraffineret puddersukker – melasse rørsukker” og det gav et helt særligt kick til kagen - som et virkeligt kraftfuld krydderi. Og 1 tsk kanel tilføjede jeg også.

Resultatet – den ultimativt skønneste rabarbercrumble!

Kompot:
500 g rabarber
1 vaniliestang
200 g rørsukker

Låg:
100 g smør
120 g hvedemel
1 tsk kanel
70 g mørk farin
30 g ægte mørk uraffineret puddersukker
15 små marcipanmakroner (evt. ren marcipan eller alm. makroner)

1 håndfuld solsikkekerner

Skyl og rens rabarberne og skær i mundrette stykker. Bland rabarber, sukker, vaniliekorn og stang i en gryde. Lad simre ved svag varme ca. 10 minutter. Rabarberne skal være møre, men ikke smattede. (Trine ordvalg;o))

Imens laves låget. Jeg kørte det hele i foodprocessoren – altså smør, mel og de to slags sukker. Jeg hakkede makronerne groft med en kniv og rørte sammen med mel/sukkerblandingen.

Smør et ildfast fad, læg rabarberkompotten i bunden og fordel låget over og drys med solsikkekerner.

Bages ved 200 grader i 15 minutter.

Server med flødeskum, cremefraiche eller vanilieis.

Velbekomme:o)

15 kommentarer:

  1. Uhm, jeg er vild med rabarber!
    Desværre er de ikke på mode her i Aalborg, jeg har hvertfald ikke kunne finde nogen..

    SvarSlet
  2. Tillykke med de 100..
    Jeg har rababer i køleskabet, jeg skal have brugt i ugens løb. jeg tror det bliver din opskrift..

    SvarSlet
  3. Hej Hanne

    Tror du ikke at du med fordel kunne lave kompotten i ovnen - så slap man for at svine en gryde først? OG det gør også at rabarberne holder faconen meget bedre end de gør ved kogning.
    Hilsen Signe

    SvarSlet
  4. Nams nams hvor ser den lækker ud og tillykke med 100 dagen, jeg tænkte bare på hvordan får vi der har læst de 100 indlæg et bid af kagen:) griner
    Knus og god dag

    SvarSlet
  5. Kære MissMuffin
    Kan det passe, at der ikke er mode i rabarber. Jeg troede, at det var et hit med de "gamle" grøntsager. Hmmm ... det må være noget af det første, som du planter, hvis I får en kolonihave:o)

    SvarSlet
  6. Kære Mette Lykke
    Tak:o)
    Du vil ikke fortryde at bruge rabarberne til den kage. Lækkert, lækkert.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  7. Kære Signe
    God idé med at lave kompotten i ovnen. Jeg tænkte faktisk på det, men var i tvivl om, hvor længe de så skulle have.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  8. Kære Pernille
    Tak:o)
    Haha... ja, det er da for dårligt, at I ikke kan få del i den kage;o)
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  9. En prøve... øver mig på feeds;o)

    SvarSlet
  10. Kære Hanne

    Tillykke med de 100 :-)

    Jeg er frygtelig bagefter med at læse blogs i tiden. Men sikke noget dejlig mad du har lavetr på det sidste. Jeg skal godt nok prøve at bage det kerneknækbrød, der ser vildt godt ud.

    Din improviserede ret fra i går lyder lækker, godt du fik dine risoni :-)

    Knus fra Malou

    SvarSlet
  11. Kære Malou

    Jamen, alt ens tid kan jo heller ikke gå med at blogge;o)

    De knækbrød var virkelig gode. Super smag - og rapsolien kommer virkelig til sin ret i dem.

    Risoni'erne er jeg rigtig tilpas med. Jeg løber nok snart tør... så må jeg nok lige en tur til Basar Vest igen;o)

    Nu har jeg sørme droppet kommentarmoderationen... og forsøger mig med feeds. Det ser ud til at virke;o) Tak for skubbet.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  12. Tillykke Hanne med de 100...
    Og den Rabarber kage kommer jeg da til at prøve...

    SvarSlet
  13. Kære Mrs Cakeaholic
    Tak:o)
    Jeg er vild med rabarber - og denne her version er virkelig dejlig.
    Kh Hanne

    SvarSlet
  14. Hanne, denne dessert glæder jeg mig til at prøve, når det bliver rabarbersæson igen :)
    Kh Anne

    SvarSlet
  15. Hej Anne

    Velkommen til:)

    Glæd dig - det smager så dejligt!
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet