mandag den 18. maj 2009

Amagergryde - en klassiker


Jeg elsker karry – både på thai-facon, men også gode danske karryretter. Amagergryde er en af de retter, som jeg falder tilbage på igen og igen – lidt lige som jeg har det med Lasagne. En noget vinter-agtig ret, men i dag er det heller ikke specielt varmt og jeg har bare brug for comfort-food i dag.

Det er super nemt og hurtigt at lave og smagen af løg, karry og oksefars er enkel og dejlig.

Amagergrydeolie
2 store løg, hakket
500 g oksefars
1-2 spsk karry
2 store kartofler i små tern (gamle kartofler - de jævner retten)
¾ l vand
1½ tsk salt
ca 150 g spaghetti

Svits løg i olie til de er klare. Brun kødet. Tilsæt karry og lad dette svitse med et øjeblik. Tilsæt kartofler, vand og salt. Lad koge 15-20 minutter. Tilsæt spaghetti og kog til dette er mørt.

Jeg smagte retten til med ½ tsk balsamisk æbleeddike og et nip sukker. Dette kan udelades eller man kan bruge citronsaft i stedet for eddiken.

Velbekomme:o)

6 kommentarer:

  1. Det har jeg ikke aldrig smagt, men det lyder lækkert, det må vi prøve her på Ærø.

    SvarSlet
  2. Kære Mette Lykke

    Det er ikke en særlig fancy ret, men smager bare godt. En af de første retter, som vi lavede i husgerning i skolen.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  3. Kære Hanne
    Det har jeg heller aldrig smagt, men det kunne jeg nu godt finde på, at lave om på.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke

    Det er super nemt og simpelt, men smager bare godt.
    Knus Hanne

    SvarSlet
  5. Det har bare ikke meget med den originale Amagergryde at gøre, ser godt nok ud, men forkert navn.

    SvarSlet
  6. @Harly ... det var, hvad retten hed, da jeg havde hjemkundskab!

    SvarSlet