lørdag den 23. maj 2009

Vildtfond



I går fik jeg lavet en smule vildtfond. Der var kun et en enkelt ben fra køllen, men det skulle ikke gå til spilde. Og så er der lidt kraft til saucen i aften.

Ben, knogler, skrog fra råvildt
1 gulerod i tern
2 løg i tern
1 stilk bladselleri i skiver
1 dusk persille
1 dusk timian
3 knuste enebær
5 hele peberkorn
et nip salt

Grøntsager og ben brunes i suppegryden.
Hæld 2-3 l kold vand ved og lad dette komme langsomt i kog. Skum for urenheder.
Lad simre ca 3 timer uden låg. (Jeg har læst i en opskriftsamling om vildt, at vildtfond altid skal koges uden låg)
Rør ikke i gryden i mens – efter ovenstående opskriftsamling bliver fonden uklar, hvis man rører.

Foden sigtes igennem si eller klæde. Kog evt. fonden ned for at opnå kraftigere smag. Smag til med salt og peber.

Velbekomme:o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar