I aften har vi fået en virkelig skøn thai-inspireret suppe. Mange ting er der i … måske også en stump af min finger…. Men det fylder jo alt sammen;o) Det skulle lige gå lidt stærkt, da jeg kom fra arbejde, fordi jeg også skulle nå at gå en tur. Så da chilien skulle hakkes, gik det lidt stærkt. Men godt viklet ind i plaster, fik jeg retten lavet færdig og kom også afsted på en dejlig 10 kms gåtur med masser af snak.
Nu er maden spist, samvittigheden er i top og jeg er godt træt. Så lidt tid her i sofaen med lidt ”bloggeri” – og så Desperate Housewives til at afslutte dagen. Så bliver det vist ikke meget bedre på en onsdag.
Der er mange ingredienser i suppen, men smagen er også helt i top. Virkelig skøn balance imellem surt, sødt, bitter og stærkt.
Thai-suppe
solsikkeolie
2 fed hvidløg, hakket
3 tsk ingefær, fintrevet
1 rød chili, finthakket (pas på fingrene;o))
1 tsk st. koriander
½ tsk st. spidskommen
½ tsk rejepasta
2 løg, finthakket
2 gulerødder, tynde skiver
1 stilk citrongræs, finthakket
2 spsk konc. tomatpuré
2-3 tsk gurkemeje (blot for farven)
5 limeblade
1 l god fond
1 ds kokosmælk
kyllingkød (gerne fra det, som fonden er lavet af)
saft fra 2-3 limefrugter
2 ferskner fra dåse i små tern
lidt juice fra fersknerne
cayennepeber
salt, sukker
frisk koriander
pasta
Svits hvidløg, ingefær, chili i meget varm olie et minuts tid. Tilsæt st. koriander og spidskommen og svits endnu lidt for at fremhæve smagsstofferne. Tilsæt evt. lidt mere olie og svits løgene 3-4 minutter. Tilsæt herefter gulerødder, citrongræs, tomatpuré, limeblade, fond, kokosmælk, kyllingkød og limesaft. Lad dette koge op og lad simre 15-20 minutter.
Kog pastaen.
Tilsæt ferskner, juice fra ferskner og smag til med salt, sukker og cayennepeber.
Tilsæt pastaen og drys med frisk koriander.
Velbekomme:o)