søndag den 26. april 2009

Bøf, salat med jordbær og kartoffelgratin




Lidt forsinket kommer her søndagens middag...
Tankerne har været totalt tunet ind på mad i den forløbne weekend. Søndagens middag blev til et par gode bøffer, en salat med jordbær og avocado og en selvkomponeret kartoffel/porregratin.

Super lækkert og en god måde at slutte weekenden af på. Især salaten med jordbær, synes jeg var super god.

Kartoffel/porregratin
3 bagekartofler, skåret i tynde skiver
6 små porrer, halveret på langs
2 fed hvidløg, hakket
4 halve soltørrede tomater, hakket
50 g feta
1 rød chili, strimlet
timian
salt, peber

Æggemasse:
4 æg
1 dl cremefraiche
2 dl kaffefløde
salt, peber

1 kugle frisk mozarella
Et fad smøres med olie, læg halvdelen af kartoflerne i fadet og drys med salt og peber, læg porrer oven på, og drys med hvidløg, soltørrede tomater, chili, feta.
Hæld halvdelen af æggemassen over. Læg endnu et lag kartofler og gentag som ovenfor.
Bages i ovnen ved 180 grader i ½ time. Efter 40 minutter dækkes med folie.

Jordbær/avocadosalat
1 avocado
jordbær
blandede salat – f.eks. rucola, hjertesalat
pinjekerner
Marinade:
spsk god balsamicoeddike
2 tsk rørsukker
friskkværnet peber

Dressing:
Hvid balsamico, honning, olie, salt, peber

Sukkeret opløses i balsamicoeddike. Jordbærrene skæres i kvarte og marineres i marinaden.
Læg salater, skivet avocado og jordbær på et fad. Dryp med dressingen. Drys med pinjekerner. Giv et drys salt og friskkværnet peber over salatfadet.
God appetit:o)

11 kommentarer:

  1. Det er altså lidt pudsigt. Inden jeg begyndte at læse blogs for nogle måneder siden, havde jeg slet ikke overvejet, at man kan skære en mozzarella-kugle i små stykker og smide ovenpå retten, inden den ryger i ovnen - og vupti kommer den ud i en lækker, smeltet udgave.

    Det er godt, jeg kan komme på bedre tanker ved at læse med her! :D

    SvarSlet
  2. Hej Piskeris
    Også jeg får masser af aha-oplevelser på bloggene. En herlig verden.
    Har du tidligere tænkt, at frisk mozarella skulle spises "råt" i f.eks. tomat-mozarella-salat eller?
    Kh Hanne

    SvarSlet
  3. Møøøøøms, det ser lækkert ud! Sikke en god ide med jordbær i salaten.

    SvarSlet
  4. Kære Hanne
    Spændende kartoffel/porre fad.
    Jeg laver en uden æg, hvor jeg bare blander kartoffelskiver og porreskiver, og flåede tomater/dåse timian, salt og peber, og alt efter humør kommer hvidløg, pebre og hvad jeg nu har, i fadet.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  5. Kære Hanne

    Mums - siger jeg bare. Det ser bare ud til at være den helt perfekte middag.
    Jeg glæder mig SÅ meget til der er økojordbær, så skal der også laves nogle spændende salater :-)

    knus
    Malou

    SvarSlet
  6. Jeps - det er lige præcis, hvad jeg har brugt mozzarella-kuglerne til indtil nu :-)

    SvarSlet
  7. Uhmmmm...hvor ser det altså lækkert ud, den der salat med jordbær ser skøn ud...

    SvarSlet
  8. Hej til Hou
    Jordbærene i salaten var super godt. Og smukt oveni.
    Kærligst Hanne

    SvarSlet
  9. Kære Vibeke
    Det fad, som du laver lyder som en god idé. De flåede tomater ville jeg ikke lige have tænkt på, men det tror jeg skal prøves en gang. Mit fad var også sådan en tøm-køleskabet-ret.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  10. Kære Malou
    Glæder mig til at se, hvilke salater du kan finde på med jordbær. Jeg synes, at det var super godt med jordbær - så nye ideer vil være velkomne.
    Der går vel en tid endnu, inden økojordbærene kommer frem.
    Knus fra Hanne

    SvarSlet
  11. Hej Mrs Cakeaholic
    Det var super lækkert med jordbær i salat - og så bliver man bare glad af at se på sådan et fad:o)
    Kh Hanne

    SvarSlet